XS
SM
MD
LG

Ponovo triler u meču Inđije sa Javor Matisom

Inđija - Javor-Matis, foto: Anđelko Belić

Gradski stadion u Inđiji je bio domaćin utakmici šestog kola Linglong Super lige Srbije. Kao i pre godinu dana ekipe Inđije i Javor-Matisa su odigrali pravu triler, na granici horora međusobnu utakmicu. Opet je to bio meč pun obrta, dobrih prilika i nadasve onim najlepšim golovima. Inđija je umalo od gotovog napravila veresiju, ali tas sreće se na kraju ovog puta okrenuo zeleno belima.

Već u 8.minutu je na semaforu bilo 1: 0. Iz prva prave akcije domaćin stiže do gola, a strelac je bio Kosta Aleksić posle asistencije Milijana Ilića. Začetnik svega je bio kapiten tima Brana Ilić. Aleksić je rutinski malo iskosa sa oko sedam mertara od gola gosta loptu provukao ispod golmana Lazovića.

U nastavku prvog dela utakmice još nekoliko poluprilika pre svega za domaćina. Do gola je mogao Brana Ilić, a ovog puta je Aleksić bio paker. Šut kapitena domaćina je golman gosta odbio u polje. Potom su i gosti dva puta zapretili preko Nikolića i Lukovića. Bili su to udarci koji nisu pravili previše posla za debitanta na golu Inđije, Marka Jovičića.

Drugi deo meča počinje sa dobrom odbranom Jovičića. Dobro se snašao golman Inđije u gužvi, sačuvavši svoju mrežu. Javor-Matis je nastavio da steže odbranu domaćina, a kapiten Piščević u 53′ upućuje snažan šut sa oko 25.metara ka Jovičiću, ali njegov projektil odlazi tik kraj gola domaćina.

I u jeku pristiska gosta, penal za domaćina. U srcu kaznenog prostora je oboren Nešković, a sudija Piper za trenutak pušta akciju, te se posle par sekundi ipak odlučuje da pokaže na belu tačku. Zanimljivo nad Neškovićem je načinjen sličan prekršaj u meču protiv ekipe Napretka pre dva kola. Srđan Dimitrov uzima odgovornost u svoje noge. Lako vara golmana gosta i prizemnim šutem povećava rezultat na 2: 0.

Tu se činilo da je sve gotovo, bar što se rezultata meča tiče. Posebno nakon prilike Bastajića koji je samo par minuta pre toga zamenio Dimitrova. Šutirao je Kupinac sa ivice kaznenog prostora nakon polukontre. Bio je to šut pravo u ruke istrčalog Lazovića.

Gost prvi put opasno na utakmici preti tek u 64.minutu. Opet rezervista u prvom planu. Ovog puta Tanko iz povoljne pozicije šutira glavom kraj gola, a vapaj trenera gosta je bio uzaludan.

Ipak tri minuta kasnije rezultat se na semaforu menjao, 2: 1. Duga je to akcija gosta bila. Lopta nekako stiže do Lukovića, koji hvata poluvolej iskosa sa desne strane napada, a lopta se zariva u suprotni deo gola Jovičića, koji je samo pogledom ispratio njen let.

Igrači domaćina potom dva puta uzvraćaju. A ona najbolja je bila posle udarca Čermelja iz slobodnog udarca. Šut sa oko 25 metara je išao direktno u prečku iza već savladanog Lazovića.

Potpuna kazna stiže u 75′. Korner. Lopta leti na peterac domaćina. Jovičić neodlučan. Piščević, sam, nečuvan i lagana egzekucija. 2: 2.

Tada su se mnogi na stadionu setili utakmice od pre godinu dana, ali ovog puta istorija i tradicija se nisu ponovili. Prvo je Dimitrijević oprobao svoju “praćku” u 79.minutu. Njegov šut je sa dosta muke ukrotio golman Javor-Matisa.

I onda novi triler – horor. Ovog puta po gosta. Na radost domaćina. Korner. Lopta leti ka mladom Bakiću, koji svojim stasom potseća na “onog” Vidića. Trzaj glavom. Na trenutak tajac. Lopta stiže do mreže na radost domaćina, a na očajanje gosta koji je tako bio blizu bar remija, 3: 2. Igrao se tada 82.minut meča.

Zeleno beli konačno stižu do pobede broj dva. Ono možda i najvažnije strelci su konačno proradili. Sada je pred njima dvonedeljna pauza u prvenstvu, a potom na programu stiži dva vrlo važna gostovanja.

Inđija. Gradski stadion bez prisustva gledalaca. Sudija: Petar Piper, pomoćnici: Pavle Piper i Nenad Kurčubić, Četvrti sudija: Marko Srećković. Delegat: Radenko Bošković. Strelci: Aleksić 8′, Dimitrov 56′ (penal), Bakić 82′ – Inđija, Luković 67′, Piščević 75′ – Javor-Matis. Crveni karton: Nenad Sević  90′ (drugi žuti) – Javor-Matis. Žuti kartoni: Bastajić 86′ – Inđija, Rušević 77′ – Javor-Matis.

Inđija: Jovičić, Cucin, Brana Ilić (K), Dimitrov, Milijan Ilić, Aleksić, Krneta, Protić, Đorđević, Bakić, Nešković. Trener: Bratislav Živković.

Javor Matis: Lazović, Jevremović, Jevtić, Pišečević (K), Nikolić, Luković, Maričić, Mladenović, Šćepanović, Radivojević, Pavišić. Trener: Igor Bondžulić.


Novi Pazar 0 : 0 Radnik
Inđija 3 : 2 Javor Matis
Vojvodina 3 : 2 Partizan
Rad 3 : 1 Napredak
Zlatibor 1 : 0 Mladost (L)
OFK Bačka 2 : 1 Voždovac
Metalac 0 : 0 Čukarički
Crvena zvezda 5 : 0 TSC
Radnički (N) 3 : 0 Proleter
Mačva 0 : 4 Spartak ŽK
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 6 6 0 0 18
2 Spartak ŽK 6 5 0 1 15
3 Čukarički 6 4 2 0 14
4 Vojvodina 6 4 2 0 14
5 Partizan 6 4 0 2 12
6 Radnički (N) 6 4 0 2 12
7 Mladost (L) 6 4 0 2 12
8 Javor Matis 6 3 0 3 9
9 TSC 6 2 2 2 8
10 Proleter 6 2 2 2 8
11 Metalac 6 2 2 2 8
12 Voždovac 6 2 1 3 7
13 Inđija 6 2 0 4 6
14 OFK Bačka 6 1 2 3 5
15 Novi Pazar 6 1 2 3 5
16 Radnik 6 1 1 4 4
17 Mačva 6 1 1 4 4
18 Zlatibor 6 1 1 4 4
19 Rad 6 1 0 5 3
20 Napredak 6 1 0 5 3