XS
SM
MD
LG

Formirana nova opštinska liga Ruma-Irig-Inđija-Stara Pazova!

Foto: Pixabay.com

Usled novonastale situacije prouzrokovane korona virusom, veliki broj klubova je profitirao, bilo da je ostao u rangu takmičenja koje je igrao, bilo da je ušao u viši stepen takmičenja iako pola sezone nije ni odigrano. Još kada na sve to dodamo da je postojala mogućnost ulaska u viši rang takmičenja putem tendera, jasno je da je veliki broj klubova širom Srbije profitirao.

Jedini klubovi koji su "žrtve" ove situacije su klubovi iz najnižeg stepena takmičenja. Tako se došlo u situaciju da opštinske lige broje svega nekoliko klubova. Nikome u prilog ne bi išle lige od svega pet ili šest klubova. Sve to je uticalo da se potegne pitanje ujedinjena saveza, tako da je formirana Opštinska liga Ruma - Irig - Inđija - Stara Pazova koja će brojati 13 klubova!

Danas je u Nikincima organizovana konferencija klubova, tokom koje su potvrđeni učesnici i izvučeni takmičarski brojevi. Na konferenciji je predloženo da s obzirom da ligu čine klubovi iz četiri saveza, dve prvoplasirane ekipe ulaze u MOL grupa "Istok". Ono što je posebno interesantno, jeste da ovoj grupi nedostaju samo klubovi iz OFS Pećinci, pa bi ta liga praktično bila MOL 3.

Parovi prvog kola su: Polet (Nikinci) - Planinac (Rivica), Car Uroš (Jazak) - Sloga (Krnješevci), Jedinstvo (Kraljevci) - 27. Oktobar (Šatrinci), Sloga (Maradik) - Vojvodina (Neradin), Graničar (Grabovci) - Donji Petrovci, Fruškogorac (Mali Radinci) - Borac (Jarkovci), u prvom kolu slobodna je ekipa Borca iz Stejanovaca. Nove sezona u Opštinskoj ligi Ruma-Irig-Inđija-Stara Pazova počinje 23. avgusta.