XS
SM
MD
LG

Zemun i Crvena zvezda remizirali na startu nove sezone

Zemun i Crvena zvezda remizirali

Fudbalerke Zemuna i Crvene zvezde remizirali su (2:2) u prvom susretu nove sezone Super lige Srbije za žene. S obzirom na teške uslove za igru i pauze od pet meseci bez takmičarske utakmice, oba tima su odigrali solidan meč, a na kraju su osvojili po jedan bod.

Većim delom prvog poluvremena nismo videli previše dešavanja na terenu. Igrali su jedni i drugi otvoreno, bez nekih pravih prilika. Ipak, na prvi pogodak u novoj sezoni čekalo se do 38. minuta, kada je Crvena zvezda povela.

Šćepanović je prošla po levoj strani i uputila centaršut u kazneni prostor, a najbolje se snalazi Tenkov i postiže pogodak za vođstvo crveno-belih od 0:1, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice, Zemun je igrao dosta dobro, pa je u 52. minuti došao do izjednačenja. Blagojević je šutirala sa 16 metara i pogodila drugi ugao Cetinje za 1:1.

Međutim, gošće su došle do ponovo u prednost u 70. minuti. Aranđelović je poslala loptu na drugu stativu, gde se sjajno snašla Tenkov i postigla svoj drugi pogodak na utakmici. Ali, sedam minuta kasnije Zemun se ponovo vratio u utakmicu. Lošu reakciju Miladinović iskoristila je Čolić i pogodila za novo izjednačenje od 2:2.

Potom se igra umirila. Igralo se čvrsto i borbeno, sa nekoliko dobrih šansi. Ostalo je do kraja 2:2 i oba tima su u sezonu krenula sa po jednim bodom.

Podijela bodova na startu sezone

Trener domaće ekipe, Nedeljko Čolić, pomalo i isfrustriran radi suđenja, rekao je da može biti na neki način zadovoljan i bodom.

- Mislim da je utakmica bila fer i korektna sa obe strane i da ova utakmica dovoljno govori, s obzirom da se nije igralo pet mjeseci. Kada se pogleda sve, ne mogu biti nezadovljan ovim rezultatom, iako smatram da smo mogli i da pobjedimo, jer smo u većini utakmice bili bolji. Po meni glavni sudija je napravio bez potrebe problem na terenu, ne samo da je naš arbitar oštetio, nego i Crvenu zvezdu. Mislim da je sramota ovo za zenski fudbal, a ovakvi arbitri dijele pravdu, ali dobro šta da radimo. Mi se okrećemo naredno kolo, kada dočekujemo Vojvodinu.

Sa druge strane u taboru crveno-bijelih smatraju da je podijela bodova možda i najrealnija, ali isto tako žale što nisu otvorili sezonu sa tri boda.

- Utakmica je bila puna nabora i tenzije, kao da se igra finale. Lige šampiona. Redale su se šanse na obe strane, samo je nedostajala realizacija. Nisam zadovoljna podijelom bodova, jer znam da moja ekipa može daleko bolje da odradi utakmicu, ali s obzirom da smo u hendikepu zbog povreda igracica, podijela bodova je sasvim zadovoljavajuća. Intenzitet utakmice nije bio na nivou na kakvom su svi navikli, zbog pauze od pet mjeseci i vjerujem da je svaka igračica jedva dočekala da obuče dres svog voljenog kluba i istrci na teren. Ekipa Zemuna je jedna mlada i perspektivna ekipa, pred kojom je sve vreme ovoga svijeta. Poruka za sve "Ne tražite krivicu kod drugih, pocnite prvo od sebe, izjavila je Mirela Tenkov, fudbalerka Crvene zvezde.

ŽFK Zemun - ŽFK Crvena zvezda 2:2 (0:1).
Stadion: Gradski u Zemunu.
Gledalaca: Bez prisustva. 
Glavni sudija: Jelena Cvetković (Leskovac).
Pomoćnici: Danijela Stojanović (Niš), Aleksandra Kostić (Žitorađa).
Žuti kartoni: Zemun (Marjanović, Host, Čolić, Blagojević).
Crveni karton: Nedeljko Čolić (Zemun).

Zemun: Šipetić, Kljajić (od 46. Sofronić), Blagojević, Brusin, Andrić, Čolić, Batinić, Marjanović, Stokić (od 73. Jovanović), Host (od 41. Maksimović), Belovan (od 85. Mugoša).

Trener: Nedeljko Čolić.

Crvena zvezda: Cetinja, Šćepanović, Miladinović, Krstić (od 27. Stojaković (od 75. Đorđević), Savanović, Tenkov, Etoundi, Nikolić, Aranđelović, Popović, Barjaktarović (od 73. Milović).

Trener: Bora Raduka.

Igračica utakmice: Mirela Tenkov (Crvena zvezda). 

 


Požarevac 0 : 4 Sloga
Radnički 1923 1 : 2 Kolubara
Mašinac Trejs 0 : 2 Vojvodina
Spartak 7 : 0 TSC
Zemun 2 : 2 Crvena zvezda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 1 1 0 0 3
2 Sloga 1 1 0 0 3
3 Vojvodina 1 1 0 0 3
4 Kolubara 1 1 0 0 3
5 Zemun 1 0 1 0 1
6 Crvena zvezda 1 0 1 0 1
7 Radnički 1923 1 0 0 1 0
8 Mašinac Trejs 1 0 0 1 0
9 Požarevac 1 0 0 1 0
10 TSC 1 0 0 1 0