XS
SM
MD
LG

Nikinčani sa velikim ambicijama u novoj sezoni

FK Polet Nikinci - foto: facebook

Nikinčani su sve do raspada bivše Jugoslavije bili sredina u kojoj se igrao lep i kvalitetan fudbal. Nakon tog perioda, ekipa Poleta tek na mahove je igrala viši rang, tako da već dugi niz godina igra u OFL Ruma. Godinama unazad ljudi iz Nikinaca se bore da klub održe u životu.

Usled novonastale situacije, prouzrokovane korona virusom veliki broj ekipa je "profitirao", kako zbog opstanka u određenom stepenu takmičenja, tako i zbog ulaska u veši rang. Opšte je poznato da ove godine nije bilo ispadanja. Ipak, najveći gubitnici u ovoj situaciji su klubovi koji igraju najniži stepen takmičenja.

Ekipa Poleta iz Nikinaca sledeće sezone takmičiće se u OFL Ruma, koja će brojati samo pet klubova. Postoje nagađanja da će doći do formiranja OFL Ruma - Pećinci, ali to je trenutno u domenu teorije. Nikinčani su ovu situaciju shvatili ozbiljno, jer je jasno da nas sledeće sezone očekuju brojne reorganizacije, pa se tako ukazuje prilika da se posle dužeg vremena u Nikincima igra ozbiljan fudbal.

Prvi potez uprave kluba bio je dovođenje trenera. Izbor je pao na Predraga Arsenovića iz Donjeg Tovarnika, koji se tokom trenerske karijere dokazao kao trener mlađih kategorija. Što se tiče igračkog kadra, pojačanja su uglavnom meštani Nikinaca koji su poslednjih nekoliko sezona igrali za klubove koji se takmiče u višim rangovima. Redove Poleta pojačali su: Marko Der, Alen Marković, Miloš Stevanović, Milan Živić, Radenko Perić, Aleksandar Nešković i Srđan Miletić. Radi se na dovođenju još nekoliko pojačanja ukoliko se za to ukažu uslovi.

Naravno, u situaciji kada liga broji svega pet klubova cilj je jasan kod svih ekipa a to je prvo mesto i ulazak u viši rang. Sve osim toga smatra se neuspehom. Nikinci kao selo od skoro 2000 stanovnika, i infrastrukturom kojoj mogu da pozavide i klubovi iz višeg ranga svakako to zaslužuju.

Polet je sa pripremam počeo sredinom jula, veoma lepo se radi a kao rezultat svega toga je i pobeda u prvoj pripremnoj utakmici protiv OFK Brestača, člana MOL Srem, rezultatom 4:1.

Ta utakmica dala je svima u Nikincima "vetar u leđa" da rade još jače i intenzivnije kako bi sledeće godine igrali u MOL Srem.


Jedinstvo 2 : 0 Graničar
Polet 1 : 5 Borac
Jedinstvo (P) 6 : 2 Fruškogorac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo (P) 9 8 1 0 25
2 Jedinstvo (R) 7 5 1 1 16
3 Jedinstvo 8 5 0 3 15
4 Fruškogorac 7 4 0 3 12
5 Borac 8 3 0 5 9
6 Graničar 8 1 0 7 3
7 Polet 9 1 0 8 3