XS
SM
MD
LG

Zgusnuti kalendar ne dozvoljava Ubljankama relaksaciju i odmor

ŽOK Ub - foto: vimeo.com/printscree

Nastavlja se mrtva trka između odbojkašica Uba i Jedinstva za vodećim TENT-om. Oba tima su zabeležila ubedljive pobede i posle prvog kola mini lige raspored se nije promenio. I dalje se nalaze na deobi drugog i trećeg mesta i biće tako dok ne budu međusobno ukrstile koplja. Ubljanke su proteklog vikenda, uz manje teškoće, nadigrale mlad sastav Crvene zvezde sa 3:1. Prva dva seta devojke trenera Marijane Boričić su odigrale bez greške, da bi u nareedna dva došlo do malog opuštanja što su Beograđanke u trećem setu znale da kazne.

- Zvezdi u prva dva seta nismo dozvolili da dođe do svoje igre. Napali smo ih servisom, poremetili prijem i bili znatno efikasniji u napadu. Nisam zadovoljno kako se kasnije situacija razvijala. Kad se pobedi, manje su vidljivi propusti u igri. Na vreme smo se trgli, stabilizovali igru, i na račun fizičke spreme i tehničkih elemenata uspeli da dobijemo meč – reči su trenera Marijane Boričić.

Kalendar takmičenja u mini ligi je zgusnut i praktično se svaka tri dana igraju utakmice. U novonastaloj situaciji na treninzima se improvizuje, uigrava se i pokušava da se igračice relaksiraju i donekle odmore za naredne izazove.

- Treba li da ponovim da je liga ujednačena i da svako svakog može da pobedi. Gledala sam utakmicu između vodećeg TENT-a i Vizure i uprkos porazu gošće su na mene ostavile pozitivan utisak. Iza našeg sledećeg rivala Železničara je težak period. Aktuelni prvak ima kvalitetne individualce, ali uprkos tome, ne prate ih adekvatni rezultati. To nas neće opustiti i u Lajkovac putujemo motivisane sa željom da pružimo najbolju igru i vratimo sa na Ub sa pozitivnim rezultatom - oprezni je optimista Marijana Boričić.


5 .kolo Mini liga 1-6
Ub 0 : 3 Vizura
Crvena zvezda 1 : 3 Jedinstvo
Železničar 0 : 3 TENT
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 TENT 23 19 4 54
2 Jedinstvo 23 17 6 51
3 Ub 23 17 6 50
4 Crvena zvezda 23 13 10 40
5 Železničar 23 12 11 36
6 Vizura 23 10 13 32