XS
SM
MD
LG
13.01.2020 Administrator

Paketići za bolesnu decu Kraljeva

Bolesnu decu Kraljeva i ove godine je za zimske praznike obradovao Kraljevski klub američkog fudbala. Kraljevske krune su uz podršku građana Kraljeva,  Lifeline humanitarne fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine Karađorđević i udruženja Kraljevina Srbija, napravili paketiće za Srpsku Novu godinu.

Kraljevske krune su prvo organizovale novogodišnji humanitarni Flag Football turnir, na kojem je nastupilo preko 40 igrača ovog kluba. Turnir se održao u sali OŠ "IV kraljevački bataljon", zahvaljujući ljubaznosti sportskog društva za fizičko vaspitanje i rekreaciju "Partizan". Ulaznica na turnir je bio slatkiš, slaniš, voćka, igračka, slikovnica, strip, ili knjiga. Kraljevčani su se odazvali i tom prilikom je sakupljeno preko 250 kg slatkiša, slaniša, sokića i voća, kao i nešto knjiga, slikovnica, stripova... Dobra igra, zanimljive utakmice, navijanje publike, pobeda tima koji je vodio najmlađi kvoterbek Mihailo Gajović i mnogo sakupljenih darova za bolesne mališane su obeležili ovaj događaj.

Sedam punih kutija plišanih igračaka, slikovnica, misaonih i drugih igara za decu je stiglo iz Amerike, od "Lifeline" Chicago humanitarne fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine Karađorđević. Pomoć i podršku u organizaciji oko transporta i pakovanja paketića je klubu pružilo udruženje Kraljevina Srbija, koje je pod patronatom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića. Prilikom preuzimanja donacije, selekcije i istovara na Belom dvoru su Krunama pomogli i naši prijatelji iz srpske bejzbol Ponny lige za decu, kraljevačkog Narodnog Muzeja, a sve je pozdravio srpski Kraljevski par, poželevši svima srećne praznike. "Lifeline" Chicago, osim igračaka za decu u bolnici, je obradovao i najmlađe članove Kruna doniravši im lopte, flegove i trening opremu za američki fudbal.

Na dan dočeka Srpske Nove godine, u ponedeljak 13. januara, članovi dve najmlađe selekcije Kraljevskih kruna su odneli poklone u kraljevačku Opštu bolnicu i družili se sa malim pacijentima na Dečijoj hirurgiji i Dečijem i Ušnom odeljenju. Sportisti ovog kluba su ovako uspeli da ulepšaju praznike deci koja zbog bolesti nisu mogla da provedu praznike sa svojim porodicama. Tom prilikom je ovoj akciji ispred Grada Kraljeva dao podršku i g. Nikola Radević, zamenik gradonačelnika za omladinu i sport. Ispred Opšte bolnice "Studenice" prisutne je pozdravila glavna sestra, gospođa Marija Mijajlović.

Prisutnim medijima se obratio Srđan Ćosić, glavni trener i predsednik kluba, koji je ujedno i član Upravnog odbora udruženja Kraljevina Srbija: "Nadam se da smo na ovaj način praznike učinili lepšim i bar malo olakšali lečenje bolesnoj deci. Takođe verujem da na ovaj način i decu okupljenu u našem klubu dodatno učimo etici i razvijamo filantropiju kod njih. Drago mi je i da smo na ovaj način bolesnoj deci produžili radost zimskih praznika, darujući ih, za pomalo zaboravljen praznik Srpske Nove godine. U zdravom telu, zdrav duh.
Koristim priliku da se zahvalim svim našim igračima i trenerima koji su učestvovali u ovoj akciji, podjednako svim građanima Kraljeva koji su dali doprinos, kao i Nj.K.V. princezi Katarini Karađorđević i Njenoj "Lifeline" humanitarnoj fondaciji, a i gospođama iz SAD koje je vode, Melanie Gruyich Sever i Sonji Ogrizovich. Veliko hvala na podršci i pomoći Nj.K.V Prestolonasledniku Aleksandru Karađorđeviću i udruženju Kraljevina Srbija, kome je Prestolonaslednik patron.

Veliku pomoć i podršku su pružili sportsko društvo za fizičko vaspitanje i rekreaciju "Partizan", na čelu sa Draganom Bajićem, Narodni Muzej Kraljevo i g. Vladan Pejković, g. Darko Mitrović, predsednik GO Kraljevina Srbija, g. Nikola Radević, zamenik gradonačelnika za omladinu i sport, Opšta bolnica "Studnica" i glavna sestra Marija Mijajlović, a posebno i treneri Kraljevo Royal Crowns tima Ivan Bažalac, Bojan Rajičić, Aleksandar Todorović i Damjan Tomašević.

Neka mi oproste ako sam nekog izostavio, a umesto pohvale naših sportista dovoljno je da kažem da naši dečaci jesu aktuelni prvaci Srbije, a još je važnije što uvek pokazuju i svoje humano šampionsko sRCe. Srećna Nova 2020. godina, svima!"

Kraljevske krune, pored primarnih sportskih aktivnosti redovno su na usluzi zajednici kao društveno odgovoran klub koji sprovodi humanitarne i dobrotvorne aktivnosti, od kojih je darivanje bolesne dece u Opštoj bolnici „Studenica“ postala redovna.


7 .kolo Prva liga Jug
Golden Bears Bor 6 : 12 Pastuvi Požarevac
Werewolves Valjevo 0 : 35 Royal Crowns Kraljevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 Angel Warriors Čačak 5 5 0 1.000
2 Royal Crowns Kraljevo 5 4 1 0.800
3 Pastuvi Požarevac 5 3 2 0.600
4 Golden Bears Bor 5 2 3 0.400
5 Pirates Zemun 5 1 4 0.200
6 Werewolves Valjevo 5 0 5 0.000