XS
SM
MD
LG

CrnaGora ide na Hrvatsku

Selekcija Crne Gore

Austrija, Norveška i Švedska od danas do 26. januara biće domaćini 14. Evropskog prvenstva za rukometaše, na kojem će nastupiti i reprezentacija Crne Gore. Šampionat će prvi put biti održan u tri države i okupiće 24 reprezentacije.

Crna Gora igraće u A grupi, u Gracu, sa Hrvatskom, Bjelorusijom i Srbijom. Plasman u narednu rundu izboriće dvije najbolje selekcije iz svih šest grupa.

Izabranici selektora Zorana Roganovića na startu šampionata, u četvrtak u 20 sati i 30 minuta, igraće sa Hrvatskom.

I pored problema i činjenice da se Nebojši Simoviću i Milošu Vujoviću, na spisku povrijeđenih pridružio i bek Miloš Božović, koji će definitivno propustiti prvi meč protiv Hrvatske, izabranici selektora Roganovića vjeruju da mogu da ostave dobar utisak u duelu protiv sjajnog protivnika.

- Hrvatska je reprezentacija koja je došla da se bori za medalju. Igramo u teškoj grupi, tu su i Bjelorusija i Srbija. Biće veoma teško. Mislim da smo došli ovdje da napravimo prvi korak, da osvojimo prve bodove. Da promijenimo seriju utakmica bez pobjede na evropskim prvenstvima - kazao je desni bek Stefan Čavor.

A ta serija traje 15 mečeva. Među njima su i dva sa ''kaubojima'', koji su bili bolji na šampionatima 2008. i 2014.

- Hrvatska je jaka na svim pozicijama. Biće veoma teško. Potrebno je da odigramo odličnu odbranu i da golmani imaju svoj dan. Igramo dosta agresivno u odbrani, možemo da kombinujemo 6-0 i 5-1 zonu. Sve zavisi od našeg selektora i od toga kako će se razvijati meč.

Crna Gora peti put nastupa na šampionatima Evrope, a prethodna četiri nije uspjela da ostvari pobjedu - upisala je samo jedan remi, sa Rusijom, na šampionatu Evrope 2008. godine i doživjela 14 poraza.

Grboviću, kome će ovo biti četvrto prvenstvo Evrope, ističe da Hrvati nijesu tim bez mana, iako se radi o timu koji je godinama u samom vrhu evropskog rukometa i ima najveće ambicije na predstojećem šampionatu.

- Svaka reprezentacija ima slabih tačaka, samo je potrebno da ih iskoristimo. I oni imaju problema sa povredama, ali tek kad se sastanemo na terenu, vidjećemo šta će biti. Ko bude imao bolji dan i bude hladnije glave, pobijediće.


Crna Gora 27 : 36 Belorusija
Srbija 21 : 24 Hrvatska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Hrvatska 3 3 0 0 6
2 Belorusija 3 2 0 1 4
3 Crna Gora 3 1 0 2 2
4 Srbija 3 0 0 3 0