XS
SM
MD
LG

Remi vredan Olimpijskih igara!

Foto: rss.org.rs

Rukometašice Srbije remijem protiv Danske sa 26:26 (14:11) obezbijedile su minimum četvrto mjesto u grupi na Svjetskom prvenstvu u Japanu

Prvo poluvrijeme obilježila je Katarina Tomašević sa nevjerovatnih 11 odbrana, što su njene saigračice iskoristile u napadu. Na početku se igralo gol za gol, a Toft je odbranila sedmerce Lavko i Liščević, ipak uslijedio je period kada Danska nije znala kako do gola, a Srbija je povela sa 8:3. Uspjele su protivnice malo ublažiti tu razliku, da bi novom serijom tim Ljubomira Obradovića poveo sa 13:7. Do kraja poluvremena Dankinje su zaigrale jače u odbrani, što je rezultovalo mini serijom i na odmor se otišlo rezultatom 14:11.

Danska je krenula jako u drugom poluvremenu i već nakon deset minuta je stigla do izjednačenja 16:16. Sa igračem manje Srpkinje su otišle na +2, ali onda je uslijedio pad u igri i protivnice su napravile seriju 4:1 i tako su povele sa 22:21. Tada je Srbija napadala sa sedam igrača i uvijek se vraća na nerješeno, pred kraj dvaput su bile sa igračem manje i napravile su dvije greške kada je Danska imala priliku za +2. Ipak do toga nije došlo, a Liščević je 20 sekundi prije kraja izjednačila. Protivnice nisu iskoristile zadnji napad i Srbija će minimum imati meč za igranje u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a ukoliko Norveška savlada Njemačku biće treće i igraće sigurno u kvalifikacijama.