XS
SM
MD
LG

Sportski savez Srbije: Šoštar upozorio na rok za preregistraciju 12. april

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar na potpisivanju ugovora sa hotelom Union u Beogradu, koji je tako postao drugi dom ne samo ove organizacije već i celokupnog srpskog sporta, upozorio je sve sportske organizacije u Srbiji da što pre završe preretistraciju.

- Prema informacijama iz APR samo 2.000 sportskih organizacija u Srbiji poslalo je zahteve, a prema našim procenama u Srbiji ih ima između 15 i 17.000 – rekao je Šoštar.- Još jednom upozoravamo klubove i organizacije da neće biti produženje roka za pregregistraciju a posledice mogu da budu veoma ozbiljne. Klub ili organizacija, pa čak i savez biće izbrisani iz registra ako do 12. aprila ne pošalju zahtev! Veoma je dobro i što ćemo po završetku ovog ogromnog posla konačno imati jasnu sliku srpskog sporta, odnosno koji su klubovi i organizacije, pa i savezi, rade a koji su postojali samo na papiru.

Vlasnik Hotela Union Milorad Majkić i direktor Slobodan Tubić, potpisali su sa Aleksandrom Šoštarem ugovor o saradnji koji predviđa da se u ovom poznatom beogradskom hotelu organizuju sastanci i sednice Sportskog saveza Srbije, ali i svih drugi granskih sportskih saveza i organizacija. Potpisivanju su prisustvovali i potpredsednici Velizar Đerić i Dušan Dimitrijević, direktor Republičkog zavoda za sport Jasminko Pozderac, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije dr Dane Korica kao i druge ugledne zvanice.

Predstavljene su još dve publikacije iz bogate izdavačke delatnosti Sportskog saveza Srbije „Kategorisani sportisti i sportovi u 2012“ i „Kalendar međunarodnih takmičenja u 2012“.

- Na jednom mestu, sakupili smo podatke o vrhunskom sportu Srbije i to je na neki način i doprinos istoriji srpskog sporta jer će biti sačuvan zvanični status svakog sportiste koji je veoma važan i za regulisanje radnog staža , obaveza u školi i na fakultetu. U 2012. Srbija može da se podiči sa 1.017 kategorisanih sportista, 252 zaslužna, 205 u međunarodnom razredu i 560 u nacionalnom razredu. – naglasio je dr Dane Korica.- Takođe, u knjižici malog formata ali bogatog sadržaja, koja može da nađe mesto u svakom džepu, nabrojana su i sva međunarodna takmičenja na kojima će učestvovati, u olimpijskoj godini, srpski sportisti.

Dr Korica je čestitao direktoru Republičkog zavoda za sport Jasminku Pozdercu dan Zavoda 9. mart. Ova naučna institucija, vratila je ugled koji je uživala u regionu i postala centar u kome je srpski vrhunski sportisti mogu da dobiju svu pomoć i savete.