XS
SM
MD
LG

Čast je igrati za Crnu Goru, sanjam dres Zvezde i Juventusa

Foto: CdM

Gledajući utakmice OFK Berane i pionirske reprezentacije Crne Gore, sve više se čini da bi mladi fudbaler Luka Bubanja u budućnosti mogao da ima zapaženu karijeru.

Iako mu je tek 14 godina, talentovani Beranac već dvije godine igra za nacionalni tim, a u poslednjoj utakmici protiv Slovenije je ponio kapitensku traku. Bio je prvi strijelac lige i najbolji strijelac prvenstva, nakon što je dao 28 golova, u sezoni 2018/19. Takođe, važi za jednog od najboljih igrača pionirske reprezentacije Crne Gore.

Sa OFK “Berane” je prošle godine osvojio Kup Crne Gore, rpvenstvo i Kup Sjeverne regije. Oni su od četiri moguća prva mjesta - po dva u regiji i dva na državnom nivou, osvojili tri.

Treba istaći da je ovaj klub trostruki, uzastopni osvajač duple krune u našoj regiji. Na taj način postali su najtrofejnija ekipa u svom uzrastu u Crnoj Gori. Fudbal je već dio Lukinog života, i kako stvari stoje, njegov budući životni put.

Kako je izgledao tvoj fudbalski početak i zašto si se baš odlučio za fudbal?
“Počeo sam da treniram sa sedam godina u OFK „Berane“, gdje sam i dalje. Bio sam u drugom razredu osnovne škole. Moj talenat su prepoznali treneri Marko Lalević i Boban Aković, koji su me i prebacili da igram za stariju grupu. Moram napomenuti da su mi i roditelji velika podrška”, kaže Luka.

Školu nisi zapostavio?
“Nisam, naravno. Idem u deveti razred OŠ „Vukašin Radunović“ i odličan sam učenik.”

Na kojoj poziciji igraš?
“Igram na poziciji lijevog krila i lijevog beka. Lično mi je najvažnije da ispunimo na terenu ono što trener traži od nas.”

Za koji bi klub volio da igraš u budućnosti i kakvi su tvoji planovi?
“Trenutno ne vidim sebe u drugom klubu, iako bih volio jednog dana da igram za Crvenu zvezdu ili Juventus. Cilj je da i dalje napredujem, da budem sve bolji.”

Beranci su u finalu Kupa protiv Budućnosti u Podgorici slavili rezultatom 1:0. Pobjedonosni gol postigao je Matija Marsenić, nakon jedanaesterca koji si izborio upravo ti.

“Osvojiti kup ove godine nije bilo lako. Na tom nivou takmičenja nema lakih protivnika. Mnogo truda smo uložili i uspjeli smo kao tim koji je besprekorno funkcionisao.

Kakav je osjećaj igrati za reprezentaciju?
“Odličan osjećaj, čast je igrati za reprezentaciju. Dobio sam poziv prije dvije godine tokom priprema u Budvi, kada sam svojom igrom privukao pažnju selektora.”

Imaš li omiljenog fudbalera?
“Najviše volim kako igra Mesi, ali ne želim da se upoređujem sa bilo kojim igračem. Želim da budem poznat kao Luka Bubanja.”

Da li imaš neku poruku za mlade fudbalere – talente, koji bi željeli da budu kao ti?
“Poručio bih mladima da se bave sportom, jer sport može da im pruži mnoge lijepe stvari u životu. Samo radom i upornošću mogu da ostvare svoj cilj”, istakao je talentovani fudbaler iz Berana.


Petnjica : Berane
Pljevlja 97 : Komovi
Brskovo : Gusinje
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Berane 8 8 0 0 24
2 Komovi 7 4 2 1 14
3 Petnjica 7 4 1 2 13
4 OFK Borac 6 3 2 1 11
5 Brskovo 5 1 2 2 5
6 Gusinje 7 1 1 5 4
7 Pljevlja 97 6 1 0 5 3
8 Polimlje 6 0 0 6 0