XS
SM
MD
LG

Rvanje: Šampionat Evrope: Marko Jovanović slobodan u prvom kolu, Gecin protiv Kampanje, Bojana Joličić protiv Denes

 

Žreb za prve tri kategorije takmičara koji će izaći na strunjače prvog dana Šampionata Evrope u utorak 6. marta u beogradskoj Areni, odredio je rivale srpskim takmičarkama i takmičarima u slobodnom stilu.

Kod devojaka u slobodnom stilu prva će na borilište Bojana Joličić u kategoriji do 48 kilograma. U prvom kolu će se sastati sa Mađaricom Denes. U njenoj kategoriji se merilo 17 takmičarki a ako prođe prvu prepreku Bojana će se sastati sa boljom iz duela Feliče (Italija) – Baluga (Ukrajina).

Joličićeva je u poslednjem trentku ušla u reprezentaciju za EŠ jer je zbog povrede, Ljiljana Savanović morala da otkaže učešće. Bojana je rođena 14. decembra 1988. u Beogradu. Članica je Crvene zvezde.

U slobodnom stilu za muškarce, u kategoriji do 66 kilograma Mirjan Gecin prvo kolo će rvati sa Italijanom Kampanjom. U njegovoj kategoriji se prijavilo 20 rvača a ako prođe prvo kolo Gecin će čekati boljeg iz duela Gruzija – Belorusija.

Marko Jovanović (do 96 kg) je drugi srpski reprezentaivac koji će rvati prvog dana EŠ. On je imao sreće da prvo kolo bude slobodan a u drugom će rvati sa Ukrajincem Andritsevim. I kod Jovanovića je prijavljeno 20 rvača tako da u trećem kolu, ako bude prošao, Marko će čekati boljeg iz meča Tetrezov (Azerbejdžan) – Kiaridis (Grčka).

Svečano otvaranje je u 18,30 časova. Prijavljeno je 850 takmičara iz 43 zemlje. Publika u beogradskoj Areni moći će prvog dana da uživa i u zabavnom programu u kome će učestvovati Ivana Selakov, Goca Tržan i Amel Ćeman Ćemo. Prvenstvo Evrope traje do 11. marta


Sledeća vest
Derbi kraj Tise