XS
SM
MD
LG
03.03.2012 N.Pavlović

Lige mladjih kategorija FSRZ Srbija, održana konferencija klubova

Domaćin Konferencije lige mlađih kategorija Šumadijsko-Podunavske grupe, u Smederevskoj Palanci bio je GFK Jasenica 1911. Borba za bodove počinje, u pionirskoj i omladinskoj 17/18. marta i zvršava se 3. juna. Pionirska liga koja broji 15.klubova, ima i tri vanredna kola. Kadeti startuju 24/25. marta, bez vanrednog kola, sezonu završavaju

takođe 3. juna. -Prvaci sve tri lige, igraju dve utakmice baraža, sa prvacima iz Kolubarsko – Mačvanske grupe. Termini tih susreta su 6 i 10. jun. Pobednici nasatvljaju takmičenje sa prvacima grupe Morava, za apsolutnog prvaka FSR Zapadne Srbije. Termini tih susreta su 16 i 20. juna, kada će se znati, koje ekipe sa našeg regiona prelaze u elitni rang takmičenja, rekao je ( na fotografiji ) Petar Čalović direktor liga mlađih kategorija Šumadijsko – Podunavske grupe.
U Omladinskoj konkurenciji, jesenji prvak je Mladi radnik iz Požrevca sa 29 bodova, dva manje ima Morava iz Velike Plane, a dok je Smederevo treće sa 25. bodova i to su ekipe koje konkurišu za titulu. U ligi kadeta vodi Smederevo sa 22. boda, druga je Jasenica 1911 sa 16 i utakmicom manje. U ligi pionira prvi su kroz cilj prošli mališani Pinkuma iz Velikog Gradišta, koji imaju pet više od Morave iz Velike Plane. U sve tri lige, ima neodigranih utakmica iz prvog dela. U omladinskoj iz 9. kola: Stig- Jasenica 1911, u kadetskoj iz 1. kola: MIP Presing – Jasenica 1911, a kod pionira dva susreta. Iz 9. kola, Mladi radnik ( Požarevac ) – Seljak iz Mihajlovca i iz 11. kola. Rudar iz Kostolca – Jasenica 1911. Klubovi su u bavezi, da te utakmice odigraju, najkasnije do treće kola prolećnog dela prvenstva. Pre početka prvenstva do 15. marta, klubovi treba da uplate prvi deo kotizacije za takmičenje, koje za omladince i kadete iznosi 4.000. dinara, a za pionire 3.000. dinara. Isti iznos druge rate, je 1. maj. 2012. godina.