XS
SM
MD
LG

Borac porazio Radnik

Fudbaleri Borca savladali su ekipu Radnika rezultatom 2:0 (0:0) u posljednjoj utakmici 15 kola Premijer lige BiH. Utakmica i sve što se dešavalo na njoj ostat će u sjeni glavnog sudije Aleksandra Njegomirovića, koji je svojim odlukama prouzrokovao dosat nervoze.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo Borcu koji je imao incijativu, stvarao prilike, ali do gola nisu stigli, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:0. U drugom dijelu Borac je stigao do prednosti autogolom Simonovića, koji je nakon jedna akcije Borca i ubacivanja sa desne strane nespretno reagovao i pogodio vlastitu mrežu, za veliku radost domaćih fudbalera i navijača. Nakon tog pogotka Radnik je počeo da igra dosta bolje i stvara prilike, ali do pogotka nisu mogli doći. Radnik je tražio jedanaesterac, kada je Volkov startao nad Bradonjićem, ali je njegova pištaljka ostala nijema.

Sa druge strane je u 79. minuti Njegomitović svirao kazneni udarac, nakon jednog starta Simonovića, a iskusni Vranješ je tpao, a sudija pkazuje na bijelu tačku. Fudbaleri Radniak su krenuli da izađu sa terena, ali su ih iz stručnog štaba vratili na teren. Rezultat svega toga je žuti karton za Đurića i pogodak Vranješa sa 11 metara za potvrdu pobjede u ovom duelu.

Do kraja utakmice, nije se ništa bitnije dogodilo, te je ostalo 2:0 za Borac.