XS
SM
MD
LG

Zvezda poražena od Slavije i drugi put

Foto: Crvena zvezda - Triglav

Danas su hokejaši Crvene zvezde odigrali svoj drugi meč protiv ekipe Slavije, u okviru IHL takmičenja. Nakon što su u jučerašnjem meču poraženi rezultatom 5:2, danas su crveno-beli pretrpeli još jedan poraz. Ovog puta gosti su slavili rezultatom 4:3 u jednom izuzetno uzbudljivom meču.

SKHL Crvena zvezda – HK Slavija junior 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)

Zvezdini oklopnici su dobro započeli prvi period ovog meča. Već na početku 4. minuta Marko Dragović (asistencija Daniel– Novaković) dovodi crveno-bele u vodstvo od 1:0 (igrač više). Gol nismo videli sve do isteka 16. minute susreta. Zvezdin Rus, Čegrintsev je zaradio isključenje, a gosti su preko Nika Trudena izjednačili na 1:1. Zvezda je do kraj trećine imala skoro puna dva minuta dva igrača više ali to nije uspela da iskoristi.

I onda je stigla kazna. u drugom periodu, u 27. minuti, gosti preko Andraža Čampe dolaze u vodstvo od 1:2. Ipak, ono što nije iskoristila sa dva igrača više, četa Jovice Rusa je iskoristila sa igračem više i u 34. minuti stigla do izjednačenja. Daniel Mihal je na asistenciju Španjević–Novaković smestio pak u mrežu gostiju za 2:2. A onda se ponovila ista situacija kao i s kraja prvog i početka drugog perioda. Naime Zvezda je opet imala dva igrača više i to nije iskoristila, a odmah posle toga u 38. minuti gosti preko Luke Pretnara dolaze do vodstva od 2:3.

Crvena zvezda se opet vratila u meč. Igrao se 43. minut kada je Mihal Daniel postigao svoj drugi pogodak. Na asistenciju Dragović–Popović, Čeh je smestio pak u mrežu gostiju za 3:3. I kao što smo već prethodno rekli, kada ne iskoristite svoje prilike, sledi kazna. Crveno-beli nisu iskoristili svoje prilike kada su imali igrača više na ledu (2 puta) i onda je u 58. minuti (Zvezd aimala igrača više) Nik Truden zatresao mrežu Arsenija Rankovića za 3:4 za još jednu pobedu Slavije.

SKHL Crvena zvezda: Mitić, Ranković, Anić, Anđelković, Brkušanin, Čegrintsev, Daniel, Dragović, Gvozdenović, D. Janković, I. Janković, Marković, Mašić, Novaković, Podunavac, Popović, Španjević, Tarakan, Vdović, Vuković, Cvik

HK Slavija junior: Pavlič, Sotlar, Batič, Čampa, Humar, Ilovar, Komplošek, Lapornik, Miklavčič, Pančur, Pogačar, Pretnar, Pušenjak, Ščap, Sitar, Kerlep, Truden, Vidič, Žnidaršič

Izvor: czbg.net


11 .kolo IHL liga
Vojvodina 4 : 2 Hidria Jesenice
True Celje 4 : 1 Mladost
Crvena zvezda 3 : 4 Slavija Junior
Tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Slavija Junior 9 5 3 0 1 21
2 Triglav 9 5 2 1 1 20
3 Crvena zvezda 8 5 0 1 2 16
4 Mladost 9 5 0 1 3 16
5 Vojvodina 9 3 0 1 5 10
6 Hidria Jesenice 10 2 0 1 7 7
7 True Celje 10 2 0 0 8 6