XS
SM
MD
LG

Sve ide u željenom smeru

Testiranjem veslačkih reprezentativaca na ergometru na 6 kilometara stavljena je tačka na još jedan ciklus priprema za predstojeću, izuzetno važnu, sezonu u kojoj su, između ostalog, na programu i Olimpijske igre u Londonu na kojima Srbija za sada ima dva kvalifikovana čamca (četverac bez kormilara i dvojac bez kormilara). Nakon priprema u Crnoj Gori u januaru, u veslačkom klubu Partizan 1. i 5. februara 2012. stručni štab veslačke reprezentacije Srbije na čelu sa selektorom Nebojšom Ilićem na zvaničnom testiranju stekao je uvid u trenutnu formu reprezentativaca a opšti je utisak da se sve odvija u željenom smeru.

Nebojša Ilić je generalno bio zadovoljan postignutim rezultatima na ergometru uz konstataciju da su trenutna dostignuća odlična smernica za dalji rad a da će dokazivanje i borba za mesta koja vode u London trajati sve do odlaska na Igre.
– Ovim testiranjem smo zaključili januarski ciklus priprema. Generalni utisak jeste da svi u stučnom štabu možemo da budemo zadovoljni uzlaznom linijom forme kod većine reprezentativaca. Dvojica veslača – Nikola Stojić i Radoje Đerić oborili su dosadašnji nacionalni rekord na ergometru na 6 kilometara dok je veliki broj reprezentativaca popravilo svoje najbolje rezultate na ovoj deonici. U toj grupi su Marko Marjanović, Goran Jagar, Iva Obradović, Ivana Filipović, Miljan Vuković i Miloš Vasić. Takođe, i ostali reprezentativci su postigli solidne rezultate. Sve u svemu ovi rezultati su pokazali da imamo razloga da verujemo u naše momke i devojke s tim što svi moraju da ulaze maksimalno motivisani u svaki naredni ciklus priprema i da ih dožive kao svojevrsne kvalifikacije za mesta u Londonu. Daleko smo od odluke ko će da ide u London. Trenutno neko je bliži a neko dalji mestu u olimpijskom timu ali u dva dana sve može da se preokrene – istakao je Nebojša Ilić.

Niske temperature i obilan sneg koji su paralisali Srbiju, ali i veći deo Evrope, poremetili su i planove veslačke reprezentacije Srbije.
– Prema unapred napravljenom planu i programu priprema ove nedelje je trebalo da otputujemo u Crnu Goru, na novi ciklus priprema. Međutim, nevreme nas je sprečilo u tome i odložilo početak februarskog ciklusa priprema za nedelju dana. Dok ne pronađemo alternativu treniraćemo u zemlji, dva puta dnevno. U opciji kao zamena za Crnu Goru su Portugalija i Izrael a konačnu odluku gde idemo donećemo u narednih nekoliko dana. Najveći problem jeste kako prebaciti opremu iz Crne Gore. Ipak, moraćemo da iznađemo neko rešenje – napomenuo je Ilić.