XS
SM
MD
LG

Crno beli nastavljaju dominaciju,pao i Rad - 55:14!

Foto: rugbypartizan.com

Ragbisti Partizana na najbolji mogući način su završili regularni deo Prvenstva Srbije. Pobedom protiv Rada, budućeg protivnika u plej-ofu, Partizan je osvojio prvo mesto na tabeli i imaće prednost domaćeg terena u finalnoj seriji. Iako su “Građevinari” u odličnoj formi ove sezone, nisu bili u stanju da nadigraju ekipu Partizana koja je od početka do kraja držala utakmicu u svojim rukama.

U pitanju je prvi poraz Rada ove sezone, a treća uzastopna pobeda crno-belih, koji su ove jeseni poraženi samo od hrvatske Mladosti u prijateljskoj utakmici. Iako meč protiv Rada suštinski nije imao značaj (zato što su obe ekipe obezbedile plasman u plej-of pre ovog duela), za izabranike Marka Prijića bilo je od izuzetne važnosti da u poslednjem kolu nadigraju protivnika, ko god da je u pitanju. Stoga ova pobeda nosi izuzetnu važnost na psihičkom planu.

Partizan i Rad odigraće plej-of seriju na dve dobijene utakmice. Pobednik finalne serije biće proglašen šampionom Srbije za 2019. godinu. Prva utakmica plej-ofa će se igrati sledećeg vikenda (datum će biti naknadno objavljen). 

Izvor:  rugbypartizan.com


Partizan 55 : 14 Rad Mozzart
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan (5) 6 5 0 1 25
2 Rad Mozzart (4) 6 5 0 1 24
3 Vojvodina (2) 6 2 0 4 10
4 Dinamo 1954 6 0 0 6 0