XS
SM
MD
LG

Otvaranje sezone u Radičeviću

Sa poslednjeg prvenstvenog okršaja komšija u Radičeviću

Međuopštinska fudbalska liga Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran startovala je minulog vikenda, ali u Radičeviću, selu nastalom polovinom prošlog veka na pola puta između Bečeja i Srbobrana, sezona počinje u nedelju. Jer, domaća Mladost je bila slobodna u prvom kolu. A premijera po meri. Stiže Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela. Znači, igra se opštinski derbi. Odmah valja primetiti da su komšije u pripremnom periodu odigrale dve međusobne utakmice. U Radičeviću je bilo 1:0 za Mladost, a u Bačkom Petrom Selu je utakmica završena rezultatom 2:2. Međutim, jedno su utakmice u pripremnom periodu, a sasvim drugo za bodove. Zato, valja očekivati, bez obzira na rang takmičenja, zanimljivu i rezultatski do kraja neizvesnu utakmicu, koja počinje u 16,30 sati.

- Protiv Petrovoselaca smo izgubili igrača Nikolu Gavrića, kome je slomljena noga na utakmici i, s obzirom da ima 30 godina, možda je to kraj njegove igračke karijere. Ostali su orni i željni prvenstvenih utakmica. Optimista sam pred start sezone, od koje očekujem da igramo solidan fudbal i plasiramo se u sredini tabele, rekao nam je trener „mladostaša“ Milorad Kolundžija.

Jedinstvo je rezultatom 4:0 uknjižili ceo plen protiv Slobode iz Stare Miravice na startu nove sezone. Međutim, treba znati da su gosti doputovali samo sa osmoricom igrača, te da se u 70. minutu povredio jedan igrač i sudija je morao da prekine utakmicu.

- Ne mogu da uzmem za parametar naše snage utakmicu protiv rivala koji je igrao sa osmoricom, iskren je trener Petrovoselaca Dejan Kapriš. Nas su ovog leta trojica iskusnih igrača napustila, Anđelković (Bačka - Mol), Janković (Vojvodina - Bačko Gradište) i Tobdžić (Hajduk - Čurug), pa smo prazninu popunili mladićima iz sopstvenog pogona. Naš sledeći rival je favorit, jer igra pred svojim navijačima, ali verujem da ćemo pružiti borbenu igru i to može da donese nama radost.

U svakom slučaju, opštinski derbi privlači pažnju ljubitelja fudbala u bečejskoj opštini. Mnogi će iskoristiti lepo vreme i pratiti zanimljiv duel uživo.


Pobeda 1 : 5 Mladost Radost
Budućnost 2 : 2 Eđšeg
Slavija 3 : 2 Jedinstvo
Sloboda 0 : 5 Mladost (R)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tomislavci 8 7 0 1 21
2 Eđšeg 8 6 1 1 19
3 Mladost Radost 8 6 0 2 18
4 Budućnost 8 5 1 2 16
5 Mladost (R) 8 4 0 4 12
6 Slavija 8 3 0 5 9
7 Sloboda 8 2 0 6 6
8 Jedinstvo 8 1 1 6 4
9 Pobeda 8 0 1 7 1