XS
SM
MD
LG

Mundobasket: Španci preko Italije do četvrtfinala, prošla i Argentina

Foto: FIBA

Košarkaši Španije savladali su Italiju sa 67-60 i tako izborili plasman u četvrtfinale..

Italija je jako dobro otvorila susret. Igrali su dobro mada su i Španci imali ogroman broj greški. Vodila je Italija i 15-5 ali je nakon prvog perioda bilo 18-18. I drugi period nastavljen je u izjednačenom ritmu a trojkom Rudija, Španija je prvi put povela (25-24). Trojkom Ribasa Španija je došla do +4. Ipak, Italija je dobro finiširala prvo poluvrijeme i na odmor odlaze sa poenom prednosti. 

Španci sjajno otvaraju drugo poluvrijeme. Pokrenuo ih je Huančo Ernangomez koji je dao sedam poena za dvije minute. Imala je Španija i +6 ali je sa dva poena prednosti ušla u poslednji period. U poeslednjem periodu gledali smo pravu defanzivnu borbu. Španci su se dosta mučili u takvoj igri i nisu imali ideje kako da dođu do poena. Poenima Galinarija, Italija je došla do +4. Španija serijom 10-0 pravi preokret i odlazi na +6. Od toga se Italija nije mogla oporaviti i Španci su slavili.

Špance je do pobjede predvodio Huančo Ernangomez sa 16 poena dok je Galinari predvodio Italiju sa 15 poena.

Španija će sa Srbijom igrati derbi za prvo mjesto u grupi u nedelju.

Dalje je prošla i Argentina. Gaučosi su sa 87-67 dobili Venecuelu.

Venecuela se držala u igri nekih 15ak minuta i do tada ih je išao kioliko toliko šut. U završnici prvog poluvremena Argentina je otišla na +13 i tad je već bilo jasno ko pobjeđuje. U nastavku je Argentina igrala koliko im je trebalo i na kraju su slavili sa 20 razlike.

Argentince je do pobjede predvodio Dek sa 25 poena dok je Karera sa 19 predvodio Venecuelu.