XS
SM
MD
LG

Jedan Rus otišao, dvojica došla

Prija odmor u toku napornog rada

Vaterpolisti Bečeja već tri nedelje vredno rade, kako bi što spremnije dočekali sezonu koja startuje 12. oktobra. Naravno, i dalje će biti članovi Prve A lige Srbije, koja u novoj sezoni broji pet beogradskih klubova, Banjica, Beograd, Novi Beograd 11. april, Stari grad i TAŠ, dve vojvođanske, Bečej i Spartak Prozivka iz Subotice, odnosno Valjevo.

Odmah valja istaći da nastupajuća sezona nije kao prethodne, pošto bečejski vaterpolo naredne godine obeležava sedam decenija postojanja. Za razliku od nekih drugih sredina i drugih sportova, to bi trebao da bude motiv da se „napadne“ viši rang takmičenja Super liga Srbije. Međutim, kao da ovdašnja sredina nije previše zainteresovana da pomogne najtrofejnijem bečejskom sportu u tom smeru, pa se mladići sa Tise pripremaju u miru s ne baš prevelikim ambicijama što se rezultata tiče. Jer, kako drugačije protumačiti činjenicu da su trojica važnih igrača iz lanjskog izdanja, Rus Igor Afanasijev, Novozelanđanin Bendžamin Gudvin i Bečejac Stefan Tomićević razdužili klupske kapice. Nastale praznine popuniće dvojica Moskovljana, članova druge ekipe Dinama, golman Aleksandar Murašov i „ol-raund“ igrač Sergej Šašin. Seniorskom sastavu priključene su i „junoše“ golman Marko Atanasov, te igrači Uroš Kovačev i Aleksa Pantić.

Znajući da je Goran Krstonošić proletos imenovan za predsednika VSV, zbog sukoba interesa neće sedeti na klupi prvoligaša sa Tise. Brigu o prvoj ekipi vodiće nekadašnji igrač Bečeja Dejan Jovanović, koji je minule sezone radio sa mlađim uzrastom superligaša Vojvodine.

Imajući u vidu da su u Bečeju na pripremama vaterpolisti iz Sankt Peterburga, to se koristi prilika i svakodnevno sparinguje sa njima. Tokom septembra će biti sami u vodi i po potrebi teretni, nalaziti sparing patnere u okolini, a onda ih čeka međunarodni izazov.

- Dobili smo i prihvatili poziv Vaterpolo saveza Egipta da od 30. septembra do 5. oktobra učestvujemo na turniru u Kairu. Pored reprezentacije Egipta i nas, učestvovaće njihov prvoligaš Heliopolis, grčki Apoloi dva mađarska prvoligaša, Debrecin i KSI. Biće nam to „generalka“ po meri,jer nedelju dana po povratku startuje prvenstvena trka, rekao nam je predsednik PVK Bečej Zoran Popov.

Što se tiče ambicija A prvoigaša, naveće imaju Beograd, Stari grad i novajlija Novi Beograd 11. april sa proslavljenim Vladimirom Vujasinovićem na klupi i nekoliko afirmisanih igrača sa kapicom na glavi. Bečejci će se truditi da dostojno brane ugled kluba s dugom i uspešnom tradicijom, a koliko će u tome uspeti pokazaće vreme.


14 .kolo Prva A liga
Banjica 11 : 11 Stari Grad
TENT 6 : 14 Beograd
Dunav 3 : 9 Zemun
Taš 10 : 7 Bečej
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 14 12 1 1 37
2 Stari Grad 14 11 2 1 35
3 Beograd 14 8 0 6 24
4 Bečej 14 7 0 7 21
5 Taš 14 7 0 7 21
6 Banjica 14 5 2 7 17
7 Dunav 14 2 0 12 6
8 TENT 14 1 1 12 4