XS
SM
MD
LG
29.12.2011 N.Pavlović

Održan Izvršni odbor OFS Smederevska Palanka

Sednica Izvršnog odbora OFS Smederevska Palanka, održana je bez prisustva dava člana, Nenada Đerića i Miloša Ilića. Predsednik saveza Zoran Predojević, prvo je na glasanje dao usvajanje zapisnika sa predhodne sednice, a onda se prešlo na razmatranje izveštaja direktora liga, čije takmičenje vodi savez. Prvo je usvajan izveštaj Slobodana Ilića, koji je raportirao o prvom delu takmičenja u ligama mlađih kategorija grupa B, a potom je usvojen i izveštaj Aleksandra Đorđevića direktora Jaseničke lige. O trenutnom stanju u Palanačkom fudbalu, razgovarali smo sa Zoranom Predojevićem predsednikom saveza, koji se odmah na početku, osvrnuo na rezulate mlađih selekcija. Njihovi rezultati, su budućnost Palanačkog fudbala.
-Mlađe kategorije  se takmiče u ligama Zapadne Srbije, Podunavskoj okružnoj ligi grupa B i opštinskoj ligi. Najuspešnije su selekcije Jasenice 1911, omaldinci su vodećoj ekipi Mladog radnika iz Požarevca zaostali pet bodova, kadeti su drugi posle Smedereva, a pioniri sa utakmicom manje u sredini tabele. Kada je u pitanju omladinska i pionirska okružna liga, najbolje su plasirani Glavaš iz Glibovca, Radnik iz Smederevske Planke i Šumadija iz Azanje. Ono što brine, je stanje u Cerovcu, čije selekcije nisu odigrale čak osam susreta, pa je po prpozicijama stradala prva ekipa, kojoj su oduzeta tri boda. Takođe i selekcije Selevca i Budućnosti iz Ratara, pet puta nisu igrale, što nije dobro.

Kako ste zadovoljni učinkom senirskih ekipa ?
- Pohvaljujem učinak GFK Jasenice, koja je u jakoj konkurenciji, kao novajlija u Srpskoj ligi 'Zapad', zauzela šesto mesto. Pored velikog izgaranja igrača, učinku je dosta doprineo i trener Zdenko Muf. Veliki uspeh je napravio i KMF Partenon, koji je u Drugoj ligi 'Zapad' drugi i sa velikom željama i ambicijama juriša na Prvu Futsal ligu Srbije. Inače, Partenonci su i pobednici KUP-a Zapadne Srbije i tu traže što bolji plasman u nastavku takmičenja sa prvoligašima. U okružnoj ligi, najbolje su plasirani Glavaš i  Selevac, koji sa 22 boda dele peto mesto. Ratarci su osmi sa 19 bodova, a Radnik deseti sa 17. bodova i njihov opstanak u ligi, može se reći obezbeđen je. Najugroženiji je Cerovac, koji ima 14 bodova. Kada se radi o takmičenju opštinske Jaseničke lige, Šumadija iz Azanje ima bod više od Pobede iz Goloboka i to su dva kluba sa tradicijom. U prošlosti su se, sa uspehom takmičili i u zonskoj ligi. Sada imaju kvalite i može da se desi, da jedna ekipa ode kao prvak, a druga kroz baraž.

Mnogi savezi imaju problema sa sudijama i suđenjem ?
- Niko nije nepogrešiv, pa ni fudbalske sudije. Naš savez može da se pohvali sa nekoliko mladih i perspektivnih sudija, koji sa velikim uspehom dele parvdu na terenima okružne lige. Najbolji među njima, je Miloš Petrović, pa Marko Rašić i Marko Majstorović. Na njihovo suđenje, nije bilo primedbe i kada su domće ekipe gubile utakmice.

Najbolnija tema i pitanje, finansije. Kakva je tu situacija ?
Zahvaljujući, velikom razumevanju lokalane samouprave, sva dugovanja klubova prema opštinskom fudbalskom savezu su izmirena. Tako da u 2012 ulaze, bez duga prema matičnom savezu, rekao je Zoran Predojević predsednik OFS Smederevska Palanka.


Budućnost 4 : 0 Slavija
Skobalj 9 : 2 Sloga
Kolarac 2 : 0 SASK
Proleter 3 : 3 Jedinstvo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Proleter 14 10 2 2 32
2 Skobalj 14 10 2 2 32
3 Kolarac 14 9 3 2 30
4 SASK 14 8 1 5 25
5 Jedinstvo (-3) 14 6 2 6 17
6 Sloga 14 3 2 9 11
7 Budućnost 14 2 2 10 8
8 Slavija 14 1 0 13 3