XS
SM
MD
LG

Djoković sportista godine, uručene i godišnje nagrade Udruženje sportskih novinara Srbije

Sportista godine u izboru Udruženja sportskih novnara Srbije (USNS) je teniser Novak Đoković, trenutno svetski broj jedan, vlansik deset titula od toga tri gren slem trofeja u ovoj godini i priznanje će mu se uručiti  dogodine na turniru u Beogradu. Na prigodnoj svečanost u prostorijama Udruženja novinara Srbije, uručene su i godišnje nagrade Udruženja sportskih novinara Srbije. „Novinar godine“ je Predrag Milinković (TV Beograd), „Kamera godine“ je Nenad Negovanović iz „Sportskog Žurnala“, nagradu za „Dopisnika godine“ dobio je Stojan Petković dopisnik Sporta iz Kraljeva, a za životno delo dva doajena sportskog novinarstva Danilo Šotra („Sportski Žurnal“) i Aleksandar Stefanović (Sport). Predrag Milinković nije prisustvovao pošto je otišao da izveštava sa relija „Pariz Dakar“.

Udruženje sportskih novinara Srbije od ove godine ustanovilo je novinarsku nagradu za žensko pismo u sportskom novinarstvu koja nosi ime legendarne košarkašice, a potom i vrsnog novinara i kolimniste sportske rubrike lista „Borba“ Branke Prelević. Prva dobitnica je Rada Nikolić iz Sporta.

Za „Izdavački poduhvat godine“ nagrađen je Miroslav Vislavski novinar Tabloida, dok je posthumno za ekskluzivnu vest specijalno priznanje dobio nedavano preminuli novinar „Sportskog Žurnala“ Aleksandar Bobić. Žiri USNS zasedao je u sastavu predsednik Jovan Tanurdžić i članovi Dragiša Kovačević (SOS kanal), Zoran Milović (Sport), Predrag Sarić (“Sportski Žurnal”), Zoran Marković (RTS), Aleksandar Cvejić (novinar Tanjuga u penziji), Slobodan Kovačević (Radio Beograd). Sve odluke žiri je doneo jednoglasno.

Brojne ugledne zvanice, među kojima su bili i potpredsednik FSS Ivan Ćurković i  generalni sekretar Sportskog saveza Srbije dr Dane Korca pozdravili su  Vladimir Dedić predsednik USNS i generalni sekretar Slobodan Igrutinović. Nagrade su uručivali i Jovan Tanurdžić, Predrag Sarić, Zoran Milović i Stevan Kovačević. Minutom ćutanja pre početka  odata je pošta nedavno priminulim članovima, novinarima Marku Markoviću dugogodišnjem predsedniku udruženja sportskih novinara i dobniku “Nagrade za životno delo” i Aleksandru Bobiću iz “Sportskog Žurnala”.