XS
SM
MD
LG

Boćarci će opet pratiti Jednistvo u Podrucnoj ligi Zrenjanin

Prvi čovek bočarskog fudbala Svetislav Soisavljević

Spuštena je zavesa na prvenstvo Međuopštinske lige Žitište – Kikinda i sve čestitke odlaze na adresu Fudbalskog kluba Jedinstvo iz Bočara, koje je sa 48 bodova osvojilo titulu prvaka. Tako će Bočarci opet pratiti svoje Jedinstvo u Područnoj ligi Zrenjanin. Kažemo opet, jer su oni samo spletom okolnostiizgubili status područnog ligaša.

- Pre dve godine nam je za malo izmakao baraž za popunu Vojvodjanske lige, jer smo bili trećeplasirani, ali je izostala obećana pomoć, nagomilali su se dugovi i doneli smo odluku da zamrznemo rad seniorske ekipe na godinu dana, dok je pionirska ekipa nesmetano radila i takmičila se. U međuvremenu smo dugove sanirali i minulog leta ponovo uključili u takmičenje seniore, ali „od nule“. Na naše zadovoljstvo, uspeli smo da se vratimo u Područnu ligu, koja je optimum za naše selo. Znači, više nećemo juriti Vojvođansku ligu, jer to ne možemo finansijski da izdržimo. Tačnije, opružićemo se koliki nam je guber. Nema većeg zadovolstva od „mirnog sna“, razmišljanje je predsednika bočarskog Jedinstva Svetislav Stoisavljevića.

Jesu Bočarci, silom prilika, godinu dana bili bez fudbala, ali su živeli sa klubom. Kao prvo, dočekali su izgradnju betonskih tribina kapaciteta 200 gledalaca. Zadržali su domara, tako da je teren redovno zalivan i trava košena.Akcijom su jednu nusprostoriju pretvorili u čajnu kuhinju, čime su omogućili prodaju pića navijačima za vreme utakmice i organizaciju klupske tombole, koja popunjava klupski budžet.

- Na vreme smo krenuli marta prošle godine, kad u klubu, pored duga, nije bili nijednog para kopački, oprema rasparena... Do leta smo uspeli sve da postavimo na svoje mesto, a igrački pogon smo morali da kompletiramo iz Kikinde i Novog Miloševa. Sada je polovina igračkog kadra iz sela. Trener je bio naš bivši igrač Igor Munćan, ali je zbog obaveza na poslu u finišu prvenstva prepustio tu obavezu meni, a ja imao ogromnu pomoć trenera pionira Dragana Čaleketića, nastavlja  prvi čovek bočarskog fudbala Svetislav Stoisavljević.

Upravo bi to moglo da bude bogatstvo bočarskog fudbala. Ukupno 14 dečaka i dve devojčice radom sa pomenutim trenerom Čaleketićem su trećeplasirani u pionirskoj ligi od 10 klubova. Sad prelaze u kadetsku konkurenciju, najtalentovaniji će se priključiti radu sa seniorima i za koju godinu veći deo igračkog kadra trebalo bi da bude iz sopstvenog pogona.

- Ipak smo mi malo selo, priraštaj dece u odnosu na raniji period je više nego prepolivljen, pa smo prinuđeni da angažujemo igrače sa strane. Ali, već ove sezone isplivao je talenat Slavka Maleša, koji je sa 16,5 godina dobioi iskoristio priliku u seniorskoj konkurenciji. To se i predpostavljalo, jer je talentovani Slavko vuče koren iz poznate bočarske fudbalske loze Maleš. Uz marljiv rad na treninzima, očekujemo da mu se pridruži još par igrača, pun je hvale predsednik Jedinstva na račun klupske dece.

Područna liga je novi izazov. Par igrača koji su izneli breme tek završene prvenstvene trke neće moći da prihvate veće obaveze.

- Neminovnost je da svakog leta stvaramo novi tim. Nova sezona će biti i veći finansijski izazov. Dogovorili smo se da okupimo „pul prijatelja“, koji će mesečno izdvajati skromne novčane priloge za nesmetan rad kluba. Cilj nam je da budemo stabilni područni ligaš, u „zlatnoj sredini“ plasirani, dane strepimo za opstanak. To ćemo moći ako obezbedimo solidan igrački kadar, koji će se redovno odazivati treninzima i angažujemo trenera sa većim iskustvom. Već imamo neka imena u planu, ostaje nedorečen predsednik Jedinstva, ali uporan u klupskim nastojanjima.

Dodajmo na kraju da je bočarsko Jedinstvo u 18 utakmica tek završene Međiopštinske lige uknjižilo, čak, 16 pobeda i samo dva poraza, uz impozantnu gol razliku 72:16 i 48 bodova na kontu.

Pehari potvrđuju uspeh tokom više od sedam decenija postojanja Jedinstva

 


Terekves 4 : 4 Napredak (Č)
Roham 5 : 3 Vojvodina
Napredak (BT) 0 : 3 Jedinstvo
1.Oktobar 9 : 0 Omladinac
Proleter 3 : 2 Bega
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 18 16 0 2 48
2 Vojvodina 18 14 1 3 43
3 Roham 18 10 3 5 33
4 1.Oktobar 18 10 1 7 31
5 Napredak (Č) 18 9 2 7 29
6 Proleter 18 7 2 9 23
7 Napredak (BT) 18 5 3 10 18
8 Omladinac 18 5 2 11 17
9 Terekves 18 5 2 11 17
10 Bega 18 0 2 16 2