XS
SM
MD
LG

Kompletno rukovodstvo, sportski direktor i trener OFK Bečeja 1918 podneli ostavke

Dosadašnji vodeći tandem bečejskog fudbala Sportski direktor Dejan Stanojev i predsednik Dragan Knežev

OFK Bečej 1918 nije ovog proleća izgubio samo prvoligaški status, nego je ostao bez kompletnog rukovodstva na čelu s predsednikom Draganom Kneževim, sportskog direktora Dejana Stanojeva i šefa stručnog štaba Dušana Bajića, čiju je ostavku Upravni odbor usvojio. To se odnosi i na par igrača, koji su bili na pozajmici iz superligaških klubova, kao i nekoliko igrača koji su imali ugovorne obaveze do kraja minule sezone. Zapravo, ne zna se šta je ostalo od kluba u kojem su na početku minule sezone verovali da su sposobni da mirno okončaju sezonu igrajući u plej ofu.

- Upravni odbor je analizirao ne samo minulu sezonu, nego kompletan rad tokom tri i po godine našeg mandata i konstatovali smo vidan pomak. Od Vojvođanske, preko Srpske do Prve lige i ponovo u Srpsku ligu, koja je, stiče se utisak, optimalan rang za bečejski fudbal. Finansijski smo stabilizovali klub. Sve obaveze prema igračima, stručnom štabu i dobavljačima su izmirene. Infrastrukturaje u zavidnoj meri popravljena. Klupske prostorije sa svlačionicama su potpuno rekonstruisane, tribina je sanirana, u saradnji sa FS Mađarske, preko novog superligaša TSC, gradi se teren za veštačkom podlogom i do kraja juna će biti gotov. Znači, novom rukovodstvu, za razliku kad smo mi preuzeli klub, ostavljamo zdravu sredinu. To što smo posle samo godinu dana igranja u prvoligaškoj konkurenciji izgubili status je sasvim drugo pitanje. Sport je ovo i u njemu se pobeđuje i gubi. Ponosni smo bili kada smo pobeđivali, moramo biti dostojanstveni i kad gubimo. Imali smo dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, ali je izostala saradnja sa FSS i lično sam shvatio da u srpskom fudbalu nije, baš, sve sportski. Pošto je moj ulazak u bečejski fudbal bio vezan za poziv sportskog direktora Dejana Stanojeva, njegovim odlaskom se gubi smisao mog daljeg angažovanja. Imam prevelike obaveze u firmi koju vodim i nisam u mogućnosti da uspostavljam odnose sa novim ljudima. A voditi prvoligaški klub je kao da se vodi još jedna firma. Naravno, do izbora novog rukovodstva od strane lokalne samouprave, što očekujem u veoma kratkom roku, bićemo na usluzi klubu, monolog je predsednika OFK Bečej 1918 u dosadašnjem mandatu Dragana Kneževa na pres konferenciji.

Dosadašnji sportski direktor Dejan Stanojev je dete bečejskog fudbala, a poslednjih sedam godina je vodio „borbu sa vetrenjačama“. Bolji dani su stigli kad je uspeo da ubedi uglednog privrednika Dragana Kneževa da uđe u fudbalske vode. Pored stabilizacije kluba, ređali su se i sportski rezultati. Dao je puni doprinos kao trener i sportski direktor, ali je na kraju doživeo i razočarenje.

- Ne bežim od odgovornosti za poslednja dešavanja u klubu. Ali,razlog mog odlaska iz kluba nije ispadanje iz Prve lige, već činjenica da sam se preselio u Novi Sad, gde sam zasnovao novi radni odnos i nisam više u mogućnosti da odgovorim velikim klupskim obavezama.E sad, druga je stvar što sam se, iskreno govoreći, emocionalno i fizički umorio. Istina je i to da sam razočaran što smo ispali iz Prve lige, ali to, ponavljam, nije razlog mog odlaska iz kluba, nadovezao se Dejan Stanojev.

Stiče se utisak da dosadašnje rukovodstvo nije preko noći donelo ovakvu odluku. Pre toga su imali intezivne razgovore sa predsednikom opštine Draganom Tošićem i pošto su dobili uveravanja da će se ubrzo obaviti izbor novog rukovdstva prelomili su.

- Za minule tri i po godine u fudbalu, zavoleo sam ga, mnogo toga naučio i, iskren da budem, razočarao se stanjem fudbala u Srbiji, jer nije sve sportski i pošteno. U našem klubu smo se dogovorili da će nam sportska načela biti zvezda vodilja u radu i takmičenju, ali kad smo stigli u prvoligašku konkurenciji shvatili smo da se tako ne ponašaju svi u našem fudbalu, konstatuje Dragan Knežev.

Dejan Stanojev priznaje da mu je najveći uspeh u sedmogodišnjem fudbalskom radu to što je uspeo da ubedi Dragana Kneževa da uđe u fudbal, a najveće razočarenje odnos u srpskom fudbalu.

- FSS ima dva aršina prema klubovima. Jedima je majka, drugima maćeha. Neki klubovi dobijaju nove stadione, reflektore, travnate podloge ili terene s veštačkom podlogom, a mi smo u svakoj akciji zaobiđeni. Niko nas se nije setio ni prilikom obeležavanja veka igranja fudbala u Bečeju. Upravo je FSS kriv što ljudi kao što jeDragan Knežev odlaze iz fudbala, zaključuje Dejan Stanojev.

Naravno da bi sve bilo drugačije da se zadržao prvoligaški status. Bar još jednu sezonu. Ali, shvatanje da se u prvoligaškom karavanu ne bori samo protiv rivala na terenu, već i protiv sudija, da FSS, za razliku od FSV, ne primećuje klub da postoji, došlo se do zaključka da se klub prepusti drugim ljudima. Možda će oni uspostaviti prisniju saradnju sa nadležnim organima u FSS.


Trajal 1 : 0 Bečej 1918
Teleoptik 2 : 2 Sloboda
OFK Žarkovo 0 : 1 Budućnost
Borac 3 : 1 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 37 13 9 15 32
2 Trajal 37 15 7 15 32
3 OFK Žarkovo 37 14 9 14 31
4 Borac 37 10 9 18 27
5 Bečej 1918 37 12 8 17 26
6 Novi Pazar 37 7 8 22 21
7 Teleoptik 37 7 10 20 18
8 Sloboda 37 6 8 23 16