XS
SM
MD
LG

Baraž: Inđija - Radnički 1923 - penalima 4:1

Inđija - Radnički - finale, foto: Anđelko Belić, Sportin

Utakmica je odigrana pred divnim ambijentom gotovo ispunjenog Gradskog stadiona u Inđiji. Još od gostovanja Crvene zvezde nije zabeležena takva poseta.

Samu utakmicu Inđija bolje otvara. Beleže se prve prilike već u 6’ kada je Dimitrijević šutirao sa oko 18 metara, loše preko gola. Minut kasnije i Bastajić je u akciji. Sada on šutira sa leve strane napada direktno u dobro postavljenog golmana Raičevića. U nastavku još par šuteva domaćina koji nisu ozbiljnija pretnja za gostujućeg golmana, a gost prvi put preti preko Kovačevića iz slobodnog udarca. Igrao se tada 17’. Njegov šut završava na glavi igrača domaćina u živom zidu i od svega samo korner.

0: 1 je bilo u 23.minutu. Lukić je povukao loptu po desnoj strani napada, uputio je centaršut, ali se lopta pretvorila u klasičan lob udarac i Preković je bio kratak. Lopta se zarila u malu mrežicu leve strane gola domaćina.

Do 40.minuta tajac što se prilika tiče. Inđija se vraća iz šoka posle primljenog gola. Bio je to slobodan udarac sa leve strane napada domaćina, više kao udarac iz ugla. Lopta pada na peterac, gde je odbijaju igrači gostiju na nogu Veličkovića, koji je sa sedam metara šalje bekovski preko gola.

1: 1 je bilo minut kasnije. Banjac majstorski izbacuje Dimitrova, koji zaobilazi golmana i iz teške pozicije šalje loptu u praznu mrežu.

Do kraja prvog dela utakmice pritisak domaćina, ali nije bilo stoprocentnih prilika za gol.

Drugi deo utakmice počinje sa stalnim napadima domaćina. Zeleno beli su pleli svoju mrežu oko gostujućeg kaznenog prostora, a Kragujevčani su se potpuno povukli na svoju polovinu. U takvoj igri malo prilika za gol. Beleže se samo pokušaji sa distance a u tome prednjače Bastajić, Anđelković i Dimitrov. Svi ti udarci nisu bili posebna opasnost po gol gosta. Kragujevčani samo jednom u drugom delu ozbiljnije prete i to preko Todorovića, ali je njegov šut iz kaznenog prostora domaćina otišao daleko od gola Prekovića.

Gost je želeo penal rulet koji mu se i obio o glavu. Sve je krenulo na njihovu vodenicu posle promašaja Dimitrova u prvoj seriji. No to gost nekoristi i redom promašuju Todorović, Kovačević i Grbović. Sa druge strane igurni su bili Ilić, Rogač i Andrejić.

Inđija je tako zasluženo stigla i do dvomeča sa superligašem za upražnjeno mesto u eliti.  

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 3.500. Sudija: Novak Simović – Lovćenac, pomoćnici: Svetozar Živin – Novi sad i Dejan Potočan –Vršac. Četvrti sudija: Nemanja Gajdobranski – Novi Sad. Delegat: Miodrag Janković – Beograd. Strelci: Dimitrov 41’ – Inđija, Lukić 23’ – Radnički 1923. Strelci sa penala: Ilić, Rogač i Andrejević - Inđija. Žuti kartoni: Veličković 60', Bastajić 75' - Inđija, Grbović 57', Miljuš 60' - Radnički.

Inđija: Preković (K) 9, Veličković 8(Bosančić 88' -), Dimitrijević 8, Dimitrov 8,5, Ilić 8,5, Bastajić 8 ( Andrejić 82' 8), Banjac 8 (Vraštanović 71' 7,5), Anđelković 8,5, Rogač 8, Bađi 8, Vidić 8. Trener: Srđan Blagojević

Radnički 1923: Raičević 8, Grbović 7,5, Todorović 7,5, Miljuš 7,5, Lukić 7,5 (Žerađanin 45’ 7), Vujasin 8, Petrović (K) 7,5, Varjačić 7, Zdravković 8, Kovačević 7,5, Đorđević  7,5(Maksimović 90+1' -). Trener: Dejan Nikolić