XS
SM
MD
LG

Ko pobedi – drugoligaš!

Foto: FK Metalac

U nedelju 19. maja svi putevi vode u "Brezu", gde se igra treća, odlučujuća utakmica baraža za popunu II futsal lige Srbije između Metalac Kolorada i Ekonomista. Naši futsaleri su pokazali karakter i kada je malo ko verovao, posle nesrećnog i bolnog poraza u prvoj utakmici kući, hrabrom i pametno postavljenom igrom u Beogradu, vratili seriju u Gornji Milanovac. Očekuje nas najvažnija utakmica sezone: ko pobedi – drugoligaš!

O trnovitom putu do baraža, značaju podrške i očekivanjima pred ovaj meč, razgovarali smo sa šefom stručnog štaba Metalac Kolorada, Ivanom Vuksanovićem.

“Veoma teška sezona iza nas. Puno truda, ponekad i u teškim okolnostima, pošto su momci koji igraju za mladu reprezentaciju često odsustvovali. Izuzetno sam zadovoljan, zadovoljan što smo jedinstveni – teško nas je slomiti, zadovoljan jer naše utakmice izazivaju buru emocija. Pišu mi posle prve utakmice i kažu “više ne mogu da gledam šlogiraću se”, a posle sedam dana dobijem 100 poruka “Bravo majstori, zapalićemo Brezu u trećoj” – naša publika je fantastična.”

“Jedina smo ekipa u zemlji koja ima 5 igrača 2000. i 2001. godište i ti mladi dečaci se bore za svoj klub i grad pred puno publike. Koliko nas je igralo ikada u atmosferi kakva je u Brezi? Pola igrača velikog fudbala nije imalo to iskustvo u Super ligi. Pa smo onda nezadovoljni što Urošević promaši penal, ili Rosić prazan gol. Urošević će ponovo šutirati ako treba i Rosić će ponovo igrati i neka promaši ponovo nije problem. Dajem im odgovornost, neka se čeliče i oni ništa nisu krivi, niti će biti, za sve što se desi mogu samo ja biti kriv i za ovo iza nas i u nedelju isto. U poslednja 4 meseca igrali su protiv Italije, Španije, Ukrajine, predstavljali zemlju u kvalifikacijama protiv Portugalije, sada treba da nas odvedu u viši rang, nije to baš jednostavno. “

“Stariji igrači poput Nikolića, Vukašinovića, Milankovića su takođe istinski junaci. Kada su klinci bili na ledu posle prve utakmice, preuzeli su odgovornost, povukli prežaljenu ekipu u Beogradu i vratili nas u Milanovac. Zato kažem da nas je teško slomiti, da smo ekipa i tako ćemo u nedelju u boj. U nedelju igramo protiv Beograđana, mi iz malog grada Gornjeg Milanovca. Igramo protiv iskusnijih od nas, fizički jačih i budite sigurni da ćemo kao ekipa dati sve od sebe za pobedu. Vidim da je interesovanje veliko, da će biti vrela atmosfera.”

“Igramo bez Arsenijevića zbog kartona, povređeni su Bulatović, Đorđević i zaista nam je potrebna velika podrška publike. Svi koji ste posle prve utakmice hteli da se “šlogirate”, a posle druge se javljali radosni, dođite, povedite komšiju, druga, drugaricu, pružite podršku jasnu i glasnu ovim dečacima koji to zaslužuju, borimo se protiv jačih od sebe, ekipe koja dolazi iz Beograda.” – poručio je Vuksanović

Utakmica Metalac Kolorado – Ekonomist igra se u nedelju 19. maja, u sportskoj hali “Breza” sa početkom od 19:30 časova. Ulaz je besplatan.