XS
SM
MD
LG
25.10.2011 Ž. Radivojević

Novi klub u Pećincima, Snaga ratnika

Porodica sportova u pećinačkoj opštini bogatija je za novi sportski kolektiv, ne baš uobičajen u ovim krajevima – Paintball club „Worriors force“ („Snaga ratnika“). - Paintball je taktička sportska igra iz porodice ekstremnih sportova - kaže Milan Višnjevčanin, osnivač kluba -  Za vrlo kratko vreme postao je postao je jedan od „najkozumiranijih“ sportova u prirodi. Danas se nalazi na trećem mestu medju najpopularnijim i najuzbudljivijim ekstremnim sportovima. Ova uzbudljiva igra, bazairana na adrenalinu i zabavi, jača karakter, uči timskom radu, gradi samopouzdanje, razvija avanturistički duh... Idealna je aktivnost za oslobadjanje od stresa i relaksacija je nakon dnevnih obaveza. Zastupljen je na svim kontinentima (preko 40 zemalja) i ima preko 12 miliona sledbenika.

Paintball dolazi u Srbiju tek krajem 90-ih godina i za sada ima preko 60 klubova (takmičarskih i rekreativnih).
- Klub u Pećincima je, prema Statutu,  sportska organizacija osnovana radi obavljanja sportskih aktivnosti u oblasti „gadjanja bojom“ -  nastavlja Višnjevčanin - Trenutno raspolažemo s dva terena (poligona): jedan je samo za obuku, odn. početnike, a drugi za nešto „iskusnije ratnike“. Trenutno imamo deset kompleta opreme:  markere (puške), zaštitne maske (kacige), prsluke (pancire) i kombinezone.

O samom sportu Višnjevčanin dodaje:
- Postoje razne vrste i tipovi igara, od kojih je svaka zanimljiva na svoj način. Razlikuju se po zadatoj operaciji,  zadatku, broju municije koja je u igri, vremenskom ograničenju i samom broju igrača koji se nalazi na terenu. Minimum za start igre je šest igrača („tri na tri“), a maksimum deset, koliko imamo kopleta opreme.

Klub se svakim danom sve više razvija.
- Predstoje nam razgovori s nadležnima u lokalnoj samoupravi, kako bi obezbedili prostor za još jedan teren. Naravno, potrebna nam je i finansijskla podrška za kupovinu dodatne opreme (rezervni markeri, viziri za kacige, zaštitne mreže za otvorene poligone...). U svakom slučaju, nastojimo da privučemo što više članova, da obučimpo i edukujemo ljude o ovom sportu.Želja nam je da napravimo dobre timove i da zajedno, puni adrenalina,  odlazimo na velika takmičenja.