XS
SM
MD
LG
03.05.2019 V. Jankov

Baraž za popunu Druge futsal lige interesantan za oba Bečeja

Bečejci veruju da će zadržati drugoligaški status

Uz malo sportske sreće, ljubitelji futsala u oba Bečeja mogli bi od naredne sezone da gledaju drugoligaške utakmice. Jer, aktelni drugoligaš Bečej plasmanom na sedmu poziciju mora da igra baraž za opstanak, a prvak vojvođanske lige Tisa iz Novog Bečeja je stekao pravo da se kroz baraž izbori za drugoligaški karavan.

Prvi ulaze u neizvesnu trku Novobečejci, koji će u nedelju, 5. maja, od 19 sati ugostiti Kolubaru iz Lazarevca. Revanš je za nedelju dana u rudarskom gradu, a ako nijedna ekipa ne ostvari potrebne dve pobede,igraće se „majstorica“ kraj Tise.

- Tokom vojvođanske lige uigrali smo kvalitetan sastav, pa se nadamo da ćemo proći baraž i od jeseni zaigrati u drugoligaškoj konkurenciji. Pozivam prijatelje sporta da nam navijanjem pomognu sa tribina, a mi ćemo se odužiti kvalitetnom igrom, rekao nam je trener Novobečejaca Ivan Blažin.

Nije na odmet primetiti da će futsaleri Tise prvi oprobati novopostavljeni pod u SC „Jedinstvo“, koji je renoviran za predstojeću 12. SORV, a nadaju se da će na jesen igrati drugoligaške utakmice.

Bečejci su prvenstvenu trku završili sa istim brojem bodova (28) kao šestoplasirani Sopot, koji je izbegao baraž zahvaljujući što ima bolji skor u međusobnom odmeravanju snaga. Momcima sa Tise ostaje da u baražu sa beogradskim Konjarnikom potvrde da im je mesto u drugoligaškom karavanu.

Novobečejci spremno dočekuju Lazarevčane

- Ozbiljno prilazimo baražu, jer nam je cilj da zadržimo status drugoligaša. Registrovali smo trojicu novajlija, igrača prvoligaša OFK Bečej 1918, Nemanju Vasina, Vladana Vorgučina i Slavoljuba Dabižljevića. Znamo da su Beograđani kvalitetan sastav, da imaju izvanrednu publiku, ali se nadamo da ćemo već u prvoj utakmici 7. maja u SC „Šumice“ pobediti i obezbediti mogućnost da pred našim navijačima stignemo do opstanka, optimista je trener Bečejaca Goran Strajnić.

Uspeju li futsaleri dva Bečeja u svojoj nameri, biće to lepa promocija futsala u Potisju, gde igra „na petoparcu“ ima veliki broj pristalica, što se da primetiti na brojnim turnirima u zimskom i letnjem periodu.

 


Leteći Holandjanin 6 : 7 Tisa
Apa Futsal 8 : 8 Dinamo
Pčinja 6 : 5 Forum
Novi Sad 4 : 4 Viking
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tisa 14 12 0 2 36
2 Dinamo 14 8 2 4 26
3 Leteći Holandjanin 14 7 2 5 23
4 Apa Futsal 14 6 1 7 19
5 Pčinja 14 5 3 6 18
6 Viking 14 5 2 7 17
7 Forum 14 5 0 9 15
8 Novi Sad 14 2 2 10 8