XS
SM
MD
LG

Crveno-bele dočekuju niški Mašinac

U utorak 30. aprila crveno-bele devojke ugostiće u 2. kolu plej-ofa Super lige Srbije ekipu niškog Mašinca. Usled Vaskršnjih praznika susret je pomeren na možda i nefudbalski dan, ali svakako zaslužuje veliku pažnju crveno-bele javnosti.

Kada se govori o ekipi iz Niša koja će naredne godine proslaviti 50 godina postojanja, slobodno se može reći da je ona sinonim ne samo srpskog, već i ženskog fudbala na području nekadašnje velike Jugoslavije. Dovoljno je napomenuti da je Mašinac osvojio 24 titule nacionlnog šampiona, a tome su pridodale i 15 trofeja namenjenih pobedniku nacionalnog kupa. Čak 12 puta dupla kruna je bila u vlasništvu kluba sa Delijskog Visa. Pune dve i po decenije niška ekipa je bila neprikosnovena u domaćim okvirima, ali početkom druge decenije HHI veka primat su preuzele subotičke „plave golubice“.

Dve ekipe su u aktuelnoj sezoni već odigrale dva susreta u prvoj fazi domaćeg takmičenja. Na startu sezone, u 1. kolu 19. avgusta 2018. godine Nišlijke su na terenu podno južne tribine stadiona „Rajko Mitić“ slavile sa ubedljivih 4:1 i bila je to njihova prva pobeda nakon niza od devet prvenstvenih susreta u kojima nisu znale za uspeh protiv naših devojaka. Dva meseca kasnije, 13. oktobra na stadionu u Delijskom Visu Mašinac i Crvena zvezda su podelile bodove odigravši nerešeno 1:1.

Na startu plej-of takmičenja crveno-bele gracije su poražene u Subotici od Spartaka rezultatom 4:1, dok su Nišlijke na svom terenu remizirale sa zemunskom Slogom 3:3.

Susret protiv Mašinca iako nema posebnog rezultatskog značaja za naše devojke, treba da bude dobra uvertira za predstojeći prvi polufinalni meč Kupa Srbije koji je na programu u nedelju 5. maja kada će crveno-bele dočekati zemunsku Slogu.

– Super liga Srbije, plej-of, 2. kolo:
ŽFK Crvena zvezda – ŽFK Mašinac Trejs PZP Niš
Stadion: Pomoćni teren stadiona „Rajko Mitić“ kod južne tribine
Datum: Utorak, 30. april
Početak: 16 časova


Sloga 3 : 1 Crvena zvezda
Spartak 4 : 0 Mašinac Trejs PZP
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 12 10 1 1 31
2 Sloga 12 4 3 5 15
3 Mašinac Trejs PZP 12 4 2 6 14
4 Crvena zvezda 12 1 4 7 7