XS
SM
MD
LG

Pazi, Zvezda gazi!

Crveno-bela mašina protutnjala je večeras kroz ledenu halu Zalog u prvoj polufinalnoj utakmici plej ofa IHL takmičenja. Oklop čete Jovice Rusa ostao je neprobojan i nakon ove utakmice kao što je bio u skoro celom toku regularnog dela ovog regionalnog takmičenja.


Foto: facebook.com/crvenazvezdaicehockeyclub

Zvezdini hokejaši, iako umorni od puta, savladali su domaćina, ekipu Slavije, i tako došli na korak od željenog finala.

HK Slavija Junior – SKHL Crvena zvezda 1:8 (1:4, 0:3, 0:1)

Pokušali su hokejaši Slavije da naprave iznenađenje i, nakon što su savladali ekipu Celja, savladaju i Crvenu zvezdu. Ali sva njihova nada u čudo trajala je prvih šest minuta, a onda je Zvezda pokazala ko je gazda na ledu.

Naime, u 4. minuti susreta Slavija je došla u vodstvo od 1:0 golom Humara. Ali, kao što smo to već rekli, u 6. minuti Zvezda preko Kerezovića (asistencija Španjević) dolazi do ekspresnog izjednačenja – 1:1. A onda kreće prava kanonada i golman domaćih sve što je mogao jeste bilo da vadi pakove iz svoje mreže. Prvo je Novaković (asistencija Daniel – Španjević) doveo Zvezdu u vodstvo od 1:2 (7. minut), da bi Vukićević u istoj minuti doveo crveno-bele do prednosti od 1:3. Do 13. minute nije bilo golova, a onda Sabadoš zaključuje prvu trećinu golom za 1:4.

U nastavku ista priča. Zvezda preko Dragovića (asistencija Popravka) dolazi do svog petog pogotka (1:5, 26. minut), a šesti pak u mrežu domaćih smestio je Popravka (asistencija Đumić) – 1:6, 27. minut. Zvezda je nastavila u istom ritmu. Do duše, na sedmi pogodak se moralo čekati “skoro” četiri minute. U 31. minuti Čegrintsev na asistenciju Anića postiže gol i to je već ogromnih 1:7. Do kraja ove trećine naši hokejaši su malo stali na pak, pa se mreža domaćina do zvuka sirene više nije zatresla.

Tamo gde je stala u drugoj trećini, Zvezda je nastavila u poslednjoj, trećoj. U toku je bio 44. minut, a Kulešov je bio neumoljiv i smesto je pak u mrežu domaćeg golmana Sotlara – 1:8. Zvezdini hokejaši su do kraja utakmice “povukli ručnu”, pa više nismo videli golova na ovoj utakmici koja je, još jednom moramo da kažemo, pokazala ko je gazda u regionu.

Četa Jovice Rusa zaista zaslužuje ogromnu podršku u subotu, bez obzira što se u Pioniru od 19 časova igra večiti derbi u polufinalu ABA lige. Zato dođite i podržite naše momke jer oni vašu podršku zaista zaslužuju.

Crvena zvezda je nastupila u sastavu: Ranković, Stepanović, Anić, Brkušanin, Čegrintsev, Daniel, Dragović, Gaidaš, Janković, Kerezović, Kulešov, Marković, Mašić, Novaković, Podunavac, Popravka, Ristić, Sabadoš, Španjević, Vukićević, Cvik, Đumić. Trener: Rus

Kao što smo vas već obavestili, termini sledeće utakmice je u subotu, 23. mart, od 17:30 časova, a eventualne treće utakmice u nedelju, 24. mart, od 16:30.

Izvor: czbgtv.com