XS
SM
MD
LG
17.09.2011 Ilija Cvejic

Fudbal žene: Srbija - Engleska 2:2

Ženske seniorske fudbalske reprezentacije Srbije i Engleske igrale su danas u Beogradu nerešeno 2:2 (0:2) u prvom kolu šeste grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se 2013. godine igrati u Švedskoj.

U 6. grupi igraju još selekcije Slovenije, Holandije i Hrvatske. Na Omladinskom stadionu, pred oko 200 gledalaca, po toplom vremenu, utakmicu je sudila Sandra Braz Bastos iz Portugalije. Strelci su bili: Jenki u 6. i Slović u 19. minutu autogol za Englesku, a Podavac u 55. i Smiljković u 90. minutu za Srbiju.

Narednu utakmicu Srbija igra 21. septembra protiv Holanije u gostima. U evropskim kvalifikacijama ima deset grupa sa po pet selekcija. Prvoplasirane ekipe stiču pravo direktnog učešća na završnom turniru, a drugoplasirane ekipe idu u baraž. Pobednici baraža – pet reprezentacija, kao i selekcija domaćina, igraće 2013. godine završni turnir prvenstva Evrope.

Srbija: Vuković – Ilić (od 82. min Trajković), Slović, Stojanović, Damjanović – Nešić, Pešić, Podavac – Smiljanić, Sretenović (od 39. min Radojičić) - Tenkov (od 78. min Karadžić).

Engleska: Braun – Suzi, Bredli, Stoni, Junit – Skot, Best, Karni – Vajt, Jenki – Douvi (od 46. min Vilijams).

Devojke Srbije napravile su prvorazredno iznenađenje igrajući nerešeno protiv jedne od najboljih evropskih i svetskih selekcija. Fudbalerske iz Srbije su nadmašile svoje mogućosti i nagovestile da neće igrati epizodnu ulogu u započetim kvalifikacijama. 

Prvo poluvreme, po toplom vremenu, u potpunosti je pripalo gošćama. Engleskinje su lako stvarale prilike, kontrolisale igru na svakom delu terena, ali nisu bile efikasne. 

U drugom delu viđena je potpuno nova slika na terenu. Srpske reprezentativke su zaigrale bolje, više trčale i pokazale mnogo srčanosti, što im je na kraju donelo neplanirani, ali vredan bod. 

“Engleska je velesila u Evropi i zato je naš uspeh značajan. Verovali smo da možemo izvući bod. Mi smo talentovana nacija za fudbal i imamo još mnogo prostora da napredujemo”, rekla je selektor Srbije Suzana Stojanović. 

Njena koleginica na klupi Engleske Pauel Houp je odala veliko priznanje srpskoj reprezentaciji, jer je uspela da anulira veliku prednost.

“Ako Srbija bude ovako igrala i protiv Holandije, onda se može očekivati svašta u našoj grupi. Želim Srbiji da napreduje u sportskom usavršavanju”, rekla je Houp.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise