XS
SM
MD
LG

Pl: Osvrt na 18. i najava 19. kola iz Fantazi ugla

Iza nas je jedno a pred nama je već novo kolo u Premijer ligi. Dok drugi prazniče, Englezi igraju a zato ih i volimo. Nema sada vremena pa će se odrađivati ''dupli posao'' oko Fantazija.

18. KOLO

MOJA EKIPA

Prije svega ovo kolo je bilo ludo kolo. Palas dobije Sitija u gostima, Lester dobije Čelsija u gostima. Junajted u prvom meču sa Oleom dobije Kardif 5-1, Totenhem demolira Evertona. U svemu tome kolo za mnoge u Fantaziju je bilo sjajno a ja među njima nisam.

Ja sam išao u -12 bodova i na kraju sam imao 46 bodova što je faktički 34. Sa transferima sam totalno ali totalno promašio. Prvobitna ideja je bila Mane i KDB in, Sterling i Eriksen out. Da je sreće da sam samo to uradio. Ostavio Sterlinga, stavim mu kapitensku a on ne uradi ništa. Izbacim Aubu on da dva gola. Ubacim Azara on ne uradi ništa. Mane ne uradi ništa a Eriksen da gol. Da nisam pravio izmjene, imao bih 70+ bez problema ali šta bi bilo kad bi bilo. Na kraju sam prošao kako sam prošao i pao sam za 500 hiljada mjesta.

Odbrana je još i bila okej. Fabijanski i Doerti nisu donijeli bodove. Međuti, Kolašinac je asistirao i dobio bonus a Holebas je donio CS. Pereira mi je nažalost ostao na klupi. Vezni red je bio tragedija. Niko ništa uradio nije ali bukvalno niko. Kejn je u napadu bio sjajan ali šta vrijedi kad mi nije kapiten. Laka je asistirao a Kamara je dobio žuti i nije donio ništa.

PREDLOŽENI IGRAČI

Predloženi igrači su bili dobri. Delf je asistirao, Ake je donio CS a jedini Snodgras nije bio dobar.

19. KOLO

MOJA EKIPA

Pred nama je 19. kolo i takozvani ''Boxing Day''. Meni lično omiljeni dan u Premijer ligi u cijeloj sezoni. Kolo je veoma zanimljivo jer je dosta dobrih mečeva a i fino su raspoređeni pa možemo pogledati četiri meča u jednom danu i to da ne kombinujemo.

Što se tiče mojih poteza, ubacio sam Ričarlisona i De Brujnea umjesto Sterlinga i Žote. Išao sam -4 i ovo je kolo gdje kreće vađenje.

Fabijanski protiv Sotona možda može izvući CS ali i to je pitanje. No svakako će odbrana biti. Od odbrane ne očekujem mnogo ali nisam htio transfere praviti. Kolašinac prije može na ofanzivu izvući nešto kao i Doerti protiv Brajtona odnosno Fulama. Isto je i sa Holebasom protiv Čelsija.

Odbrana nije baš optimistična ali vezni red obećava. Azar, Mane, KDB, Ričarlison i Snodgras. KDB je bio dobar protiv Lestera ranije, Mane i Azar nisu napravili mnogo ranije protiv protivnika u ovom kolu ali mžda mogu nešto izvući jer moraju proraditi. Ričarlison protiv Barnlija ima realnu šansu za bodove jer Barnli igra lošu odbranu a Snodgras protiv Sotona je u mogućnosti da uzme bodove. Svakako očekujem fine bodove od veznjaka. 

Napad je takav kakav jeste. Auba i Kejn su tu. Bodovi se očekuju od obojice ali koliko i da li će biti, vidjećemo kada krenu utakmice.

IZBOR KAPITENA

Ja sam načisto sa kapitenom. Nema više filozofije kod mene. Kejn kapiten i to je to. Protiv Bormuta je imao dobrih ali ne odličnih mečeva. Sada mižda bude drugačije. Protiv Sotona je bio maestralan na prošli Boxing Day pa se nadam istom scenariju.

Liverpul igra protiv Njuke i znam da će mnogi ići sa Salahom i Maneom. Međutim, nisam oduševljen tim opcijama jer ne vjerujem baš da će previše dobiti Njuku jer će Rafa zatvoriti dobro.

Od Stijevaca, možda najbolje pokušati sa Aguerom jer sada mora igrati a takođe i Sane i KDB. Azar po meni nije dobra opcija.

PREDLOŽENI IGRAČI

-Van Bisaka je odlična a jeftina opcija. On može bez problema uzeti CS protiv Kardifa a možda bude i nekih dodatnih bodova.

-Bednarek je sjajna opcija. Čovjek košta samo 3,9m a kod novog trenera igra. Protiv Vest Hema mogu doći do CS tako da vrijedi probati.

-Pedro je u prošlosti imao sjajne mečeve protiv Votforda i zato vrijedi sa njim pokušati.

BITNE NAPOMENE

--Mančester djeluje strašno pod Solskjero. Istina, to je jedan meč. Ali djeluje da morate nekoga imati od dvojca Rašford-Marsijal. Rašford je jeftiniji i samim tim bolja opcija jer će slične bodove donositi. Lingarda zaboravite jer nije konstantan.

-Soton pod Hazenhuterom djeluje sjajno. Dva meča i dvije pobjede. Ings izgleda sjajno i kao opcija za Fantazi je sjajan. Jeftin, na penalima a davaće golove. Kao treći napadač može proći.

-Liverpul u poslednje vrijeme uzima CS kada dočeka Njukasl pa je odbrana ddobra opcija ali ovo kolo. Lovren najbolja jer košta 4,9.

To je to za ovaj put. Srećno svima i uživajte u ljepoti Boxing Daya kojeg ćemo i mi na portalu pomno pratiti.

Bodovi u 18. kolu

Tim za 19. kolo