XS
SM
MD
LG

EL: Bajern savladao ''manekene'' nakon velikog preokreta

Košarkaši Bajerna upisali su sedmu pobjedu u Evroligi. Oni su nakon velike drame slavili u Milanu kod ekipe Armanija, rezultatom 80-78.

Prvi period bio je izuzetno tvrd. Bajern je vodio većim dijelom prvog perioda ali ga je ipak Armani dobio rezultatom 16-15. Drugi period bio je dosta efikasniji a Bajern je se u takvoj igri bolje snašao i na odmor je otišao sa poenom prednosti. Treći period bio je tvrd i izjednačen pa je Bajern sa minimalnom prednošću ušao u poslednji period. Bajern je poveo sa 65-59 ali je Armani uzvratio i došao do preokreta. Na minut i pet sekundi do kraja, Armani je vodio 78-74. Bajern je tada napravio veliki preokret. Pogađali su Bartel, Vilijams pod faulom i Đedović bacanje dok su napadi Armanija bili tragikomični ponajviše radi sebičnosti Džejmsa. Tako je Bajern došao do sedme pobjede u 13 kola i do pobjede koja će biti možda ključ za plasman u TOP8.

Bajern je do pobjede predvodio Vilijams sa 21 poenom i šest skokova dok je Armani predvodio Džejms sa 17 poena, šest skokova i osam asistencija.

Foto: Evroliga