XS
SM
MD
LG

Članovi Skupštine kluba spašavaju Arsenal

I pored finansijskih problema i požara FK Arsenal nastavlja sa radom mlađih selekcija, a od naredne sezoneplan je da se u gradsko takmičenje uključe i seniori i kadeti. Ovo je zaključak sa sednice Skupštine kluba iz Palilula, na kojoj je usvojen izveštaj o dvogodišnjem radu i preduzimanju mera na saniranju posledica požara u klupskim prostorijama.

Vatrena stihija koja je pre dve nedelje oštetila krov službenih prostorija, zajedno sa svlačionicama, ekonomatom i kancelarijom na stadionu u Palilulama, primorao je upravu Arsenala da ubrza rešavanje problema bivšeg zonaša, kako ne bi došlo do njegovog gašenja.

Službene prostorije Arsenala posle požara

Iako izveštaj zvaničnih organa o uzrocima požara još nije stigao, ljudi koji vode Arsenal prionuli su na posao. Danas su održali sednicu Skupštine kluba, na kojoj su, pored razmatranja i usvajanja izveštaja o radu, ojačali Upravni odbor od koga se očekuje da odmah krene u akciju pokrivanja zgrade u cilju zaštite od daljeg propadanja.

Kao što je poznato, zbog finansijskih problema Arsenal je početkom ove godine odustao od takmičenja u zonskom stepenu takmičenja, gde je obnovio status posle ispadanja iz ovog ranga takmičenja dobijanjem mesta umesto Vodojaže, koja nije bila finansijski spremna da iz Prve gradske lige ide u viši rang.

U izveštaju o radu kluba koji je podneo Dragan Parezanović, predsednik Arsenala, nova uprava izabrana pre dve godine nasledila je dugovanja, koja su pokrivana dotacijom Grada Kragujevca, tako da nije bilo dovoljno sredstava za takmičenje. Tada je ovaj klub imao u takmičarskom pogonu seniore i pionire u ligi Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije, a kadete i petliće u Gradskoj ligi Kragujevca.

U prošloj godini smanjena je i planirana dotacija Grada Kragujevca, a aktivirana je i pozajmica bivšeg predsednika kluba, zbog čega je žiro račun blokiran, pa samim tim nisu mogla da se koriste sredstva iz gradskog budžeta, što je još više otežalo rad. Zbog toga je odlučeno da se ne ulazi u veće dugove, već da se odustane od takmičenja u Zoni.

Uprava kluba u međuvremenu radila je na stvaranju uslova da u narednoj godini Arsenal nastavi sa takmičenjem seniora i uključivanjem kadeta u Gradsku ligu Kragujevca. Umesto trenera Slavoljuba Kizića, koji je preuzeo vođenje kadeta Apolona u Kvalitenoj ligi Srbije, za rad sa mlađim selekcijama angažovan je Milan Ćimburović, koji je okupio ljude oko sebe i u ovoj sezoni nastavio takmičenje sa tri selekcije u Gradskoj ligi.

Teren igrališta u Palilulama u narednoj godini koristiće, pored mlađih selekcija, i seniorski tim

Pre dve nedelje desio se i požar koji je poremetio neke planove uprave Arsenala. Međutim, oni nisu digli ruke od problema, već su zasukali rukave i krenuli da ih rešavaju.

Mi smo planirali da održimo redovnu sednicu Skupštine kluba i vidimo šta ćemo ćemo dalje, ali je požar ubrzao njeno održavanje kako bismo sprečili dalje propadanje prostorija i nastavili funkcionisanje kluba. Dogovorili smo se jednoglasno da klub nastavi sa radom, da se ojača Upravni odbor i da ubrzamo sanaciju štete od požara. Cilj nam je da stvorimo adekvatne uslove kako bi klub u narednoj sezoni uključio u takmičenje seniore i kadete u Gradskoj ligi. Zbog toga odmah krećemo sa sanacijom krova, a u narednim fazama planiramo da sredimo i unutrašnje prostorije. Već smo preduzeli neke aktivnosti i obezbedili početna sredstva. Članovi uprave prihvatili su da preko svojih prijatelja i prijatelja kluba pomognu sanaciju štete. Očekujemo pomoć Fudbalskog saveza grada Kragujevca, zatim Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije i lokalne samouprave, da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu da izađemo iz problema u kojima se naš klub našao. – rekao je za KG Sport info Dragan Parezanović, predsednik Arsenala, posle današnje Skupštine kluba.

Dragan Parezanović, predsednik Arsenala

U celoj ovoj situaciji najvažnije je, kako se čulo na Skupštini kluba, da u požaru niko nije povređen, iako je vatrena stihija zahvatila krov zgrade u sred belog dana, u nedelju, 25. novembra. Sva je sreća, kako je rečeno, da u to vreme nije bilo dece u klupskim prostorijama jer su prethodnog dana odigrali svoju utakmicu.

Na sednici Skupštine istaknuto je da je zahvaljujući angažovanju predstavnika kluba i komšija od požara spašena dokumentacija, kompjuter i sportska oprema, a uništen je krov zgrade, unutrašnji inventar i plastične stolice koje su bile obezbeđene za postavljanje na tribini stadiona u Palilulama.


30 .kolo Zona Morava
Sušica 2 : 1 Radnički (K)
Ovčar 5 : 3 Trepča
Karađorđe 0 : 3 Slavija
Sloga 3 : 0 Miokovci
Sloboda (Č) 0 : 1 Tutin
Bane 3 : 1 Dragačevo
Takovo 4 : 0 Orlovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tutin 28 19 4 5 61
2 Radnički (K) 28 16 6 6 54
3 Takovo (-1) 28 14 8 6 49
4 Bane 28 14 6 8 48
5 Sloboda (Č) 28 13 4 11 43
6 Trepča 28 10 10 8 40
7 Sloga 28 10 7 11 37
8 Slavija 28 9 9 10 36
9 Dragačevo 28 10 5 13 35
10 Orlovac 28 9 6 13 33
11 Karađorđe (-1) 28 9 6 13 32
12 Ovčar 28 7 8 13 29
13 Sušica 28 8 4 16 28
14 Arsenal 28 8 3 17 27
15 Miokovci (-7) 28 9 4 15 24