XS
SM
MD
LG

Sportsko penjanje: Sezona počinje u Nišu

Ove godine sesezonu nacionalne lige u sportskom penjanju otvara Penjački klub PAEK iz Niša. Prvo kolo lige u disciplinama težinsko i brzinsko penjanje se održava na veštačkoj steni pomenutog kluba 11. i 12. juna. Nišlije su odlični penjači i dobri domaćini, s toga se očekuje veliki broj takmičara u svim kategorijama. Konkurencija će biti žestoka. Među seniorkama se takmiči i Staša Gejo koja je ove godine osvojila četvrto mesto na svetskom kupu za juniore koje se održalo u gradu Edinburgu u Velikoj Britaniji. Staša je prošle godine završila sezonu kao prvoplasirana i očekujemo da će tu poziciju pokušati i da sačuva.

Šampionat Srbije u sportskom penjanju će se ove godine održati u prestonici. Termin održavanja je septembar. Taman pravo vreme da se takmičari u potpunosti uigraju. Takmičenje se održava u dva dana za sve tri discipline i nakraju na osnovu rezultata u svim disciplinama na vrh izlazi najkompletniji i najspremniji sportista. Veoma je teško biti najbilji u sve tri discipline. Biće zanimljivo ispratiti takmičare tokom ta dva dana.

Nakon toga dolazi prvo kolo u Boldering disciplini, koje se održava u Novom Sadu. Uvek veliki broj takmičara i dobra sportska atmosfera. Čak i posmatrači dobiju želju da uskoče u sportsko borilište. Sezona se završava u decembru, kada se sabiraju kompletni rezultati ostvareni tokom godine i na osnovu njih sortiraju se takmičari.