XS
SM
MD
LG

Kraljevske Krune u Sarajevu

Treneri i igrači Kraljevčkih Royal Crowns-a su u četvrtak 02. juna posetili bosansko-hercegovački klub američkog fudbala "Sarajevo Tigers" i održali im trening. U poseti sarajlijama su bili glavni trener juniorskog tima Viktor Todorović i ofanzivni kooridnator Goran Seničić, sa dva igrača Kruna iz SAD Markus Vajčom (Marcus Wyche) i Džeremi Braunom (Jeremy Brown). Održan je trening gde su treneri i igrači pokazali niz drilova potrebnih igračima, a kasnije je održan i sastanak gde su sarajlijama Krune prenele svoja trenerska iskustva i program rada. Ovo je bila prilika da se unapredi trenerski rad u Tigrovima, ali i da se utanači dalja saradnja između dva, sada već prijateljska kluba. Izgledno je da će se uskoro u Kraljevu odigrati prijateljska utakmica između ova dva kluba. A sarajlije najavljuju i moguće učešće u Arena Bowlu koji će se tokom leta igrati u Srbiji. Jedan od prvih ljudi u Tigrovima Eldar Hamzagić se nedavno potrudio da izdvoji znatna finansijska sredstva i obezbedi prva dva kompleta zaštitne opreme (kaciga i sholderpads) u klubu, što je samo početak nabavke neophodne opreme.

KAF "Sarajevo Tigers" je prvi klub američkog fudbala u Bosni i Hercegovini. Osnovan u januaru 2011.godine, i svakim danom broji sve više članova. Krune nisu prvi tim koji je ostvario saradnju sa Tigrovima, jer u martu mesecu organizovana je bila poseta Tigrova prijateljskom klubu Klek Knights iz Zrenjanjina gde su stečena prva znanja i iskustva, bitna za razvoj kluba na Miljacki. A nakon klečana sada i kraljevčani pomažu sarajlije u daljem razvoju kluba.

Srđan Ćosić, predsednik KAF Kraljevo Royal Crowns ovim povodom kaže: „Kada smo svi počinjali sa američkim fudbalom u Srbiji, bila je lepa i korisna praksa, da igrači i treneri „starijih“ klubova posete i pomognu novoosnovane klubove. Ovom posetom naših trenera i igrača Sarajevu, samo nastavljamo sa tom dobrom praksom. Verujem da će sportski prijatelji iz Sarajeva brzo napredovati uz našu i pomoć drugih klubova i da ovakva regionalna saradnja otvara veliku perspektivu za još uspešniji razvoj američkog fudbal u ovom delu Evrope.“

Ova poseta kraljevčana je samo početak saradnje sa sarajevskim klubom, a Krune su inače poznate kao klub koji teži da ostvari saradnju sa što više klubova u zemlji, regionu i šire. Nedavno su u poseti Krunama bili inicijatori osnivanja kluba u Novom Pazaru. Ahmed Kavazović i Emir Plunčević su imali priliku da prisustvuju treninzima sve tri selekcije Kruna i da tokom sastanka dobiju što više korisnih informacija, znanja i iskustava od trenera i menadžmenta kluba. Sve to će im pomoću pri osnivanju i daljem razvoju, a Krune će uskoro posetiti i Novi Pazar i dodatno podržati nov klub, baš kao i Tigrove u Sarajevu.