XS
SM
MD
LG

Milovan Djorić: Naš cilj je plasman na Šampionat sveta

Selektor reprezentacije Srbije za fudbalere do1 7 godina Milovan Đorić, izjavio je na konferenciji za novinare u Novom Sadu uoči starta Šampionata Evrope za igrače do 17 godina da je primarni cilj ove selekcije da se plasira među tri ekipe u „A“ grupi i kvalifikuje se za Prvenstvo sveta krajem juna i početkom jula u  Meksiku. Srbija je u grupi sa Engleskom, Francuskom i Danskom. Učesnici “B” grupe su Nemačka, Holandija, Češka i Rumunija. Šest reprezentacija sa ovog šampionata plasiraće se na Prvenstvo sveta.
- Naravno, sportski je želeti i da se uključimo i u borbu za medalju. Ali, imali smo težak žreb, igramo sa tri selekcije iz tri različite, ali i veoma kvalitetne fudbalske škole: srednjeevropske – Francuska, ostrvske – Engleska i skandinavske – Danska – rekao je Đorić.- Sa nama u grupi je i branilac titule Engleska. Verujem u ovu generaciju, dobro smo pripremljeni i jedno čega se pribojavam je kiša, meteorolozi su je najavili za utorak, 3. maja kada igramo prvi meč protiv Danske. 

Selektor  Engleske, branioca titule Džon Pikok  je istakao:
- Došli smo da odbranimo prvo mesto, iako neće bit lako jer je grupa veoma teška. Poznajem dobro rivale, u ovom uzrastu nema mnogo tajni kada su u pitanju sastavi...

Patrik Gonfalon selektor Francuske je obećao:
- Dobro smo se pripremali za ovaj šampiona i došli smo sa velikim željama. Veoma je važna prva utakmica a mi imamo najteži zadatak jer igramo sa Engleskom. U ovoj grupi sve ekipe su, po mom mišljenju izjednačene i nema izrazitog favorite. Odlučivaće i ako ekipa bude imala „svoj dan“.

Danska je prvi protivnik Srbije, a selektor Frank Tomas je  naglasio:
- Imam poverenje u ovaj tim i što da ne, mislim da moćemo da prijatno iznenadimo. Srbija ima odličnu ekipu, verujem da u pripremama nisu ništa prepustili slučaju, jedini njihov hendikep je, možda, to što kao domaćini nisu igrali kvalifikacije, koje su uvek dobre da se ukomponuje tim.

Sve reprezentacije su smeštene u Hotelu Park, okružene su pažnjom i ljubaznošću osoblja, ali i vrednog organizacionog tima FS Srbije.

Milovan Đorić ima na spisku ove igrače – golmani: Nemanja Latinović i Nikola Stošić, odbrana: Milan Savić, Nikola Todorić, Nemanja Jakišić, Dobrosav Kostić, Marko Marinković, Bojan Nastić, Ognjen Popadić, srednji red: Aleksandar Filipović, Dejan Meleg, Nikola Miljković, Uroš Radaković, Luka Stojanović, napadači: Vojno Ješić, Nikola Mandić, Lazar Marković i Ognjen Ožegović.

Raspored za 3. maj –  A grupa, Novi Sad, stadion Karađorđe, 15,00: Srbija – Danska. Inđija, 15,00:  Francuska – Engleska. B grupa - Smederevo, stadion Smedereva, 17,00: Nemačka – Holandija. Beograd, stadion Obilića 17,00: Češka – Rumunija.