XS
SM
MD
LG

Kraljevo Royal Crowns vs. Požarevac Outlaws 69:8

U naknadno odigranoj utakmici trećeg kola Divizije Jug u nacionalnom prvenstvu američkog fudbala, ekipa Kraljevo Royal Crowns je pobedila Požarevac Outlaws rezultatom 69:08.
U subotu 30. aprila na kraljevačkom Atletskom stadionu, pred oko 500 gledalaca, sastali su se timovi Kraljevskih Kruna u punom sastavu i požarevačkih Odmetnika koji došli sa samo 20 igrača. Na molbu gostiju unapred je dogovoreno pravilo „milosti“, kako bi se izbegle nepotrebne povrede, te su treća i poslednja četvrtina igrane sa „prljavim vremenom“.

Prvi tačdaun na utakmici je postigao trkač Kristijan Zabunović, sa kojim su Krune povele sa 7:0, ali ubrzo je usledio hladan tuš za domaćine. Kraljevo je dobilo kaznu nakon rasprave glavnog trenera Kruna Marka Korićanca sa sudijama, koja je približila gostujuću ekipu endzoni domaćina. Usledio je tačdaun koji je postigao Marko Banović trčanjem od 5 jardi, zatim i pretvaranje za dva je bilo uspešno. To je bio jedini trenutak kada je Požarevac poveo na ovoj utakmici rezultatom 7:8. Odbrana Odmetnika je igrala u prvom delu susreta dobro, ali igranje sa obe strane lopte ih je ubrzo umorilo te nisu dugo odolevali.

Napad Kraljeva je veoma brzo uzvratio poentirajući, pa je i ostatak susreta protekao u znaku dominacijie napada Kruna koji je opet uspešno predvodio kvorterbek Strahinja Stepović. Pored njega u ekipi se posebno istakao i Džeremi Braun, koji  je pravim slalomima u specijalnim timovima izbacivao protivnike iz ravnoteže i osvajao teren.  Isto tako i odbrana je imala veoma veliki broj teklova i uspešno zaustavljenih napada požarevačkog kvorterbeka. U odbrani se istakao DE Lazar Ivanović koji je uspeo da poentira pokupivši ispuštenu loptu posle loše izvedenog snepa gostiju, a ubrzo nakon toga i postižući safety obaranjem požarevačkog kvorterbeka.

Na kraju utakmice, kada su se kraljevački treneri obratili svojim igračima, ofanzivni koordinator Kruna je istakao: „Ne znam kome od vas da dodelim game-ball, to može biti QB Stepović koji je postigao 5 tačdaunova, to može biti DE Ivanović koji je sjajno odigrao u odbrani, ili RB Zabunović koji  je osvojio mnogo jardi, kao i LB Tripković koji se istakao u broju teklova. Ceo tim zaslužuje MVP titulu, ipak može biti samo jedan, a to je sada Džeremi Braun, koji je svojom igrom u napadu, odbrani i specijalnim timovima dao 100% od sebe i pravi je reprezent duha našeg tima“, zaključio je Vuk Vučković.

Ovo je druga timska MVP titula Braunu ove sezone, a Krune će već sledeći vikend gostovati Gorštacima u Beogradu.


Kraljevo Royal Crowns – Požarevac Outlaws 69:8 (14:8, 26:0, 17:0, 12:0)
Stadion: Atletski. Gledalaca: oko 500.

Semafor:

7:0 Kristijan Zabunović trčanje 14 jardi, Srđan Stefanović PAT.
7:8 Marko Banović trčanje 4 jarde, Banović pretvaranje za 2.
14:8 Strahinja Stepović trčanje 1 jard, uspešan PAT.
20:8 Džeremi Braun vraćanje intersepcije 90 jardi.
26:8 Strahinja Stepović trčanje 15 jardi.
33:8 Kristijan Zabunović trčanje 16 jardi, Srđan Stefanović PAT.
40:8 Strahinja Stepović trčanje 14 jardi, Srđan Stefanović PAT.
47:8 Kristijan Zabunović trčanje 10 jardi, Srđan Stefanović PAT.
55:8 Lazar Ivanović pokupio fambl u end zoni Autlousa, Strahinja Stepović pretvaranje za dva.
57:8 Lazar Ivanović sejfti.
63:8 Strahinja Stepović pas 25 jardi ka Džeremiju Braunu.
69:8 Strahinja Stepović trčanje 5 jardi.