XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Predstavljena trka "Kadeti oko Beograda – Trofej Čukarice"

Kadetske selekcije iz Bugarske, BiH, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Makedonije  kao i najbolji srpski klubovi, voziće na 40. trci „Katedi oko Beograda – Trofej Čukarice“ u subotu 30. aprila, saopšteno je na konferenciji za medije u „SOS kanalu“. Organizatorima, Biciklističkom savezu Beograda pomogli su Sekretarijat za sport i omladinu Beograda, gradske Opštine Stari Grad, Barajevo, Čukarica, Voždovac i Vračar kao i ugledne frime  PTT Srbije, Banem, Dom zdravlja „Dr. Ristić“, Kika, Takovo osiguranje, Albo, GSP Beograd, „Maruška kravate“, Aerodom „Nikola Tesla„ (Beograd),  kao i Hotel Valmar Poreč.
- Zahvaljujemo se na ovoj pomoći bez koje ne bi bilo trke – rekao je predsednik BS Beograda Nebojša Popov. – Zbog složenih ekonomskih okolnosti trku smo skratili na jedan dan i organizovaćemo je, kao i do sada, na visokom niovu  jer nas na to obavezuje duga tradicija, pošto je ova manfestacija naslednik čuvene trke „Kosmajski partizani“.

Direktor trke Nikola Jakovljević je naglasio da dolaze dobre salekcije, a da će srpski vozači biti na pravom ispitu jer je staza izuzetno zahtevna:
- Imamo čak četiri brda na 59,5 km dugačkoj trasi  od Čukarice preko Ostružnice, Sremčice, Barajeva, Ripnja ispred koga je čuveno Glumčevo brdo, do Kumodraža. Očekujemo dobre rezultate posebno od članova kadetske reprezentacije Srbije Nemanje Dugalića, Mišela Sekereša, Darija Nimčevića i Darka Devedžića. Oni su sjajno vozili prošlog vikenda na trci u Konji u Tusrkoj i Dugalić je osvojio u dve trke prvo i treće mesto.

Generalni sekretar BS Beograda Ranko Marić je istakao:
- Po tradiciji, žutu majicu darovaće PTT Srbije koja je sa nama već nekoliko godina. Dve godine trku prati i ekipa Doma zdravlja „Dr Ristić“, a ove godine je uz mlade bicikliste prvi put i renomirani proizvođač alata Unior Zreče. Organizatori će biti elegantni sa kravatama Maruška... Trka se održava i u okviru obeležavanja nekoliko jubileja - 100 godina gradske Opštine Čukarica, 85 godina SD Čukarički i 170 godina Pošte Srbije a i njen „broj“ je okrugao – 40. izdanje!

Sanja Mrđanov iz Doma zdravlja „Dr Ristić je obavestila da će uz mlade bicikliste biti ambulantno vozilo sa ekipom ove renomirane zdravstvene ustanove i poželela da nemaju nikavog posla na trci. Nebojša Popov je uručio Sanji Mrđanov i posebno priznanje BS Beograda za uspešnu saradnju. Ljiljana Svilar predstavnik  Unior Teso alata, je istakla da ova fabrika ima u izuzetno bogatoj ponudi i poseban asortiman alata za bicikle i da je sa zadovoljstvom podržala obu uglednu trku. Kadet Partizana Luka Kotur je obećao dobre plasmana i borbu za žutu majicu:
- Biće teško, konkurencija je dobra ali žuta majica je izazov za svakog biciklistu i drugovi iz Partizana i ja trudićemo se da je osvojimo.Start je u 11 časova ispred zgrade Opštine Čukarica  a cilj je oko 13,15 u centru Kumodraža.