XS
SM
MD
LG

Čukarički počeo pripreme za novu sezonu

Sa novim trenerom Simom Krunićem, fudbaleri Čukaričkog počeli su pripreme za novu sezonu. Sa Banovog brda otišli su Nemanja Milojević i Beko Fofana, dok je ugovor istekao Asmiru Kajeviću, sa kojim je klub voljan da nastavi saradnju.

Na Banovo brdo stigao je samo Kosta Aleksić iz Bečeja, dok su iz omladinskog pogona prekomandovani Vidosavljević, Tedić i Veličković, dok su Šošević, Đorđević i Šarić vraćeni sa pozajmice.

Nenad Mirosavljević, potpredsednik Čukaričkog potvrdio je da će do kraja prelaznog roka biti i odlazaka. Trenutno najbliži transferu u inostranstvo su Miroslav Bogosavac i Petar Bojić.

- U lepom raspoloženju smo počeli pripreme sa novim trenerom Krunićem. Nadam se da će nam ova sezona biti uspešnija – istakao je Mirosavljević i naglasio da je sa Krunićem potpisan ugovor na jednu plus jednu godinu.

U narednom periodu Kruniću će pomagati Igor Bondžulić, Pavle Delibašić i Oliver Kovačević, ali će stručni štab biti popunjen sa još dva imena.

Ovo je moj treći dolazak u Čukarički, prvi put kao igrač 1997, zatim kao trener 2010. i evo sada. Sa rukovodstvom kluba dogovorio sam se za dva minuta. Svestan sam obaveza i odgovornosti. Došao sam u ozbiljan klub, znam da su se mnogi treneri nadali pozivu sa Banovog brda, ali sam ja imao sreću. Drago mi je što ću predvoditi Čukarički u narednom periodu – uz osmeh je istakao Krunić.

Prošle sezone Krunić je vodio tim Radnika iz Surdulice, međutim dobro poznaje igrački kadar Čukaričkog.

Bilo mi je lepo u Radniku iz Surdulice, mnogo sam se vezao za njih. Sada mi sa Čukaričkim predstoji novo dokazivanje i veće ambicije. Lakše je biti trener u Surdulici nego u Čukaričkom. Moramo mnogo da radimo u narednom periodu, bio bih zadovoljan da ponovimo rezultat iz prethodne sezone, odnosno izađemo na međunarodnu scenu. Ekipa je samo pred kraj sezone imala pad, ali je to i posledica više napornih utakmica u Kupu Srbije – objasnio je Krunić.

U SLOVENIJU 28. JUNA

Čukarički 28. juna putuje na dvonedeljne pripreme u Sloveniju, a pre toga ekipa sa Banovog brda odigraće dve prijateljske utakmice, prvu 23. juna protiv Bačke, dok će im 25. juna rival biti Radnik iz Bjeljine.

U Sloveniji Čukarički će igrati sa Uralom 30. juna, za 3. jul još uvek se traži rival (najverovatnije jedna ekipa iz Rumunije ili Bugarske), 6. jula zakazan je meč sa Mariborom, tri dana kasnije sa Zorijom. Poslednja utakmica planirana je za 12. jul. 


Radnički 4 : 1 Napredak
Čukarički 1 : 3 Vojvodina
Partizan 2 : 0 Spartak
Crvena Zvezda 5 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena Zvezda 37 32 4 1 60
2 Partizan 37 23 8 6 43
3 Radnički 37 18 8 11 37
4 Spartak 37 18 7 12 37
5 Voždovac 37 16 8 13 33
6 Čukarički 37 16 9 12 32
7 Napredak 37 15 8 14 30
8 Vojvodina 37 14 8 15 28