XS
SM
MD
LG

CSKA da se remontuje

Pobjede Atletiko Madrida, Arsenala, Lacija i Red Bula u prvim mečevima četvrtfinala Lige Evrope.

Stefan Savić je odigrao svih 90 minuta u još jednom savršenom meču Atletikove odbrane. Ni Sporting nije mogao da probije granit ispred Oblaka, a sa dva gola kolčonerosi dosta mirno putuju na revanš.

Strijelci za domaće u Madridu bili su Koke i Grizman, pa je Simeone bio zadovoljan nakon posljednjeg zvižduka. Istina gosti će žaliti za velikom prilikom u posljednjem minutu meča kada je Montero sa pet metara prebacio gol.

Arsenal je bio još ubjedljiviji i sa 4:1 je pobijedio moskovski CSKA. Ramzi je već u devetom minutu doveo domaće do prednosti, ali šest minuta kasnije poravnao je Golovin.

To kao da je razljutilo domaćina, Lakazet i Ramzi su se po dva puta upisali u strijelce i do odmora je bilo 4:1, a rezultat se nije mijenjao do kraja meča.

Meč večeri igran je u Rimu. Sjajan tempo i 4:2 za Lacio protiv Salcburga. Lacio je dva puta imao prednost preko Lulića i Palerma, ali je gost dva puta stigao do izjednačenja, strijelci su bili Beriša i Minamino. Ipak u samo dva minuta, Anderson poslije sjajnog prodora i Imobile nakon dobrog pasa Lukasa Leive omogućili su italijanskom predstavniku da stvori prednost pred revanš.

Minimalnu prednost kreirao je Lajpcig koji je golom Vernera pobijedio Marsej. Golman Pele je katastrofalno loše intervenisao, pa je omogućio domaćima da trijumfuju. Francuzi su inače u drugom dijelu propustili veliki broj šansi da izvuku pozitivan rezultat.

Rezultati:

RR Lajpcig – Olimpik Marsej 1:0 (1:0)
/Verner 45+1/

Arsenal – CSKA Moskva 4:1 (4:1)
/Ramzi 9, 28, Lakazet 23pen, 35 – Golovin 15/

Lacio – Salcburg 4:2 (1:1)
/Lulić 8, Parolo 49, Felipe Anderson 74, Imobile 76 – Beriša 39pen, Minamino 71/

Atletiko Madrid – Sporting Lisabon 2:0 (2:0)
/Koke 1, Grizman 40/

IZVOR: CdM.me 

Aleksandar Lakazet