XS
SM
MD
LG

Na školskom prvenstvu u novosadskoj OŠ "Dositej Obradović" čak 250 djaka biciklista

Biciklistički klub Novi Sad treću godinu za redom organizuje obuku đaka u biciklizmu i “Školsku ligu Novog Sada”. U četvrtak 7. aprila, predstavnici kluba su  sa OŠ "Dositej Obradović" potpisali protokol o saradnji i dogovorili osnivanje biciklističke sekcije u školi, a organizovano je i školsko prvenstvo na kome je učestvovalo 250 đaka, što je iznenadilo i organizatore!
- Poklonili smo bicikl školi, koji će đaci koristiti za takmičenju "Šta znaš o saobraćaju" i na trkama "Školske lige Novog Sada". Prošle godine smo, takođe,  ovoj školi poklonili bicikl jer su bili najmasovniji na trkama "Školske lige Novog Sada 2009". Sjajan tandem, koji čine nastavnica tehničkog Branka Skundrić i nastavnik fizičkog Slobodan Velimir je uspeo da okupi preko 250 učenika. Kada smo došli u školu, nastavnici su nam pokazali bicikle dece koji su došli u prvu smenu i rekli da sada očekuju i đake druge smene... Iznenadili smo se brojem i odzivom... Kada su krenule prijave, nedostajalo nam je startnih brojeva jer smo poneli  200, tako da smo morali posle trka da menjamo brojeve između dece. Zbog velikog broja učesnika, prvo su vožene kvalifikacione trke i potom finalne – istakao je predsednik kluba Novi Sad Nemanja Vajs.
Učenik ove škole Luka Dulović je, inače, posle dve trke i vodeći u generalnom plasmanu "Školske lige Novog Sada". U subotu 9. aprila je poslednja trka školske lige i trka za "Prvenstvo Novog Sada". Najbolji dobijaju bicikle i vredne praktične nagrade. Prijatelji "Školske Lige Novog Sada 2011"  su Gradska uprava za sport i omladinu, Planet bajk iz Beograda, Parking servis iz Novog Sada i Minakva.
Rezultati, takmičenje u OŠ “Dositej Obradović”, peti i šesti razredi, devojčice: 1. Nevenka Žakula  šesto jedan (6-1), 2. Tamara Balać 6-4, 3. Katarina Milojević 5-2. Dečaci: 1. Stefan Mihajlović 6-4, 2. Petar Marin 6-4, Teodor Milojević 5-4. Sedmi i osmi razredi, devojčice: 1. Nataša Narančić sedmo tri (7-3), 2. Nataša Lukić 7-3, 3. Dajana Mihajlović 7-2. Dečaci: Luka Dulović osmo tri (8-3), 2. Jovan Jenić 7-4, 3. Nikola Jovanović 7-4 itd.