XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: U nedelju finale Kupa Srbije standardnim vazdušnim oružjem u Kragujevcu

Finalni turnir Kupa Srbije standardnim vazdušnim oružjem održaće se u nedelju 13. februar u dvorani „Park“ u Kragujevcu. Domaćin po osam najboljih strelaca u svakoj disciplini na osnovu bodovanja za plasmane u tri kola Kupa Srbije biće kragujevačka družina „Čika Mata“, a u dvorani će biti postavljene elektronske mete.  Samo je dvoje strelaca u finale došlo sa sve tri pobede u tri kola -  Bobana Veličković (Bor 030) u gađanju vazdušnim pištoljem za seniorke i Igor Čotra mladi takmičar Zvezdare koji je tri puta pobedio vazdušnom puškom za juniore.

Sa po dve pobede kao broj jedan u konkurenciji seniorki vazdušnom puškom došla je Ivana Maksimović iz Novog Beograda Ušća, kao i Damir Mikec olimpijac Policajca u gađanju vazdušnim pištoljem za seniore. Dve pobede koje su ga stavile na prvo mesto juniorske liste vazdušnim pištoljem imao je i Miloš Milanović iz užičke družine „Aleksa Dejović“. Juniorka Policajca Dunja Dragin u gađanju vazdušnom puškom je broj jedan na listi sa jednom pobedom baš kao i senior „Čika Mate“ Stevan Pletikosić. Prva na listi finalista sa tri duga mesta u gađanju vazdušnim pištoljem za juniorke je Ana Radovanović iz „Alekse Dejovića“.

Prošle godine u finalu Kupa Srbije u Kikindi titule su osvojili u seniorskoj konkurenciji puškom Dejan Pešić iz Pančeva i Lidija Mihajlović iz Niša, a u juniorskoj Arsenije Todorović iz pirotske družine „Lukanjac“ i Katarina Biserčić iz Niša. Pobednici vazdušnim pištoljem bili su Damir Mikec iz Policajca i Zorana Arunović iz Crvene zvezde a u juniorskoj Miloš Milanović iz „Alekse Dejović“ (Užice) i Bobana Veličković iz Bora 030.