XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Jasna Šekarić ovog vikenda gađa na završnom turniru Bundeslige

Jasna Šekarić reprezentaivka Crvene zvezde, najtrofejniji srpski sportista svih vremena, vlasnica pet olimpijskih medalja, učestvovaće ovog vikenda na završnom turniru Bundeslige čiji je domačin grad Paterborn, od oko150.000 stanovnika u pokrajini Severna Rajna  Vestfalija.Šekarićeva, koja je ove sezone gađala kao gost za ekipu Kelhajm Gmind iz pokrajine Bavarska u zoni Jug Bundeslige, sa nestrpljenjem očekuje  završnicu:
- Bundesliga je doživljaj za sebe, takmičenje koje se potpuno razlikuje od kamerne, pozorišne atmosfere koja inače vlada na strelištima i brzo sam se navikla na  veoma bučno navijanje, kao na fudbalskim derbijima. Gledaoci su aktivni svo vreme meča. Inače, sistem bodovanja je jednostavan, u ekipi je petoro takmičara, gađa strelac protiv strelca 40 dijabola i za pobedu dobija poen. Može da bude maksimalno 5:0. U skoro svim ekipama ima odličnih inostranih takmičara, u mom klubu je Mongolka Dorsuren Mungbajar,  koja već više od decenije gađa za Nemačku,  u Bundesligi su  i čuveni Italijani Di Dona i Badarači, Turčin Dikec... Moj klub je 2007. i 2008. pobedio u zoni Jug, a 2009. i 2010. bio je drugi.

Kelhajm je ove sezone osvojio treće mesto na tabeli Juga, sa dva poraza u sedam kola i to oba puta kada Jasna Šekarić nije gađala - od pobednika takmičenja u grupi Jug Valdenburga  za koga gađa legendarni ruski strelaca Vladimir Gončarov i drugoplasiranog Etlingena u čijim je redovima nemački reprezentativac Patrik Lengerer. Šekarićeva je u pet kola u kojima je gađala imala pet pobeda. Savladala je, između ostalog, i Gončarova sa 381:380 krugova i, kako kaže, bila joj je to veoma slatka pobeda. Imala je proseke od  380 krugova ako se računaju četiri najbolja rezultata (378, 382, 381, 379).
- Uoči turnira gost sam kod bračnog para  Monike i Tomasa Karša u Regenzburgu. Oboje gađaju za klub, stim što je Tomas i trener ekipe. Postali smo prijatelji između stalog i zbog njih se trudim da dam maksimum u svakom meču za klub – dodala je Jasna Šekarić.
Uz ova tri kluba na završni turnir Bundeslige plasirao se sa Juga i četvrtoplasirani  Dinamit Firt, gde su prve zvezde Dankinja Suzana Mejerhof i Italijanka Klaudija Verdačio.  Iz grupe Sever kvalifikovali su se Bremen, Kriftel, Broisted i Olimpija Berlin.

U subotu su četvrtfinalni i polufinalni mečevi, u nedelju finale i meč za treće mesto. Klub Jasne Šekarić će se u četvrtfinalu sastati sa Broistedom, a ostali parovi su Valdenburg - Bremen, Etlingen - Kriftel, Dinamo Firt - Olimpija Berlin. Ukoliko Kelhajm pobedi, sastaće se u polufinalu sa pobednikom meča Valdenburg - Bremen. Pobednici polufinala gađaće u nedelju za titulu, poraženi za treće mesto. Na završnom turniru Bundeslige gađaće i osam najboljih ekipa vazdušnom puškom.