XS
SM
MD
LG

Predsednik OKS Vlade Divac uručio pehare pobednicima prvog Prvenstva Srbije u karlingu

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, u Olimpijskoj kući uručio je pehare pobednicima državnog prvenstva u karlingu. Prvo Prvenstvo Srbije u karlingu za muškarce održano je od 22. do 27. januara na prvom natkrivenom terenu u Srbiji, ispred šoping centra Ušće. Učestvovala su četiri kluba.  Pobedio je Taurunum iz Zemuna, srebrna medalja prpala je Kraljevskom karling klubu iz Beograda, dok je treće mesto osvojio Vigled iz Valjeva. Četvrti su bili članovi Domaćina iz Novog Sada.
- Led je bio odličan, a dobili smo i čestitike od predsednika Evropske karling federacije - izjavio je predsednik Saveza za karling Srbije Marko Stojanović. - Podrška OKS i predsednika Vlade Divca nam je od neizmerne važnosti, a u našem savezu, da bi sportista bio registrovan, pored svih zdravstvenih i sportskih uslova, mora da polaže i test poznavanja olimpizma, istorije OKS i karlinga!

Marko Stojanović, predsednik Saveza za karling Srbije i ujedno predsednik Komisije za kulturu i olimpijsko obrazovanje Predsedništva OKS uručio je predsedniku OKS Vlade Divcu set medalja sa prvog Šampionata Srbije u ovom olimpijskom sportu, kao legat Olimpijskom muzeju.