XS
SM
MD
LG

Neizvesnost i dalje prisutna!

U drugom kolu prolećnog dela sezone 2016-17 Opštinske lige Ub - grupa "Istok" odigran je derbi kola, a možda i presudna utakmica za krajnji plasman prva tri tima na tabeli, izmedju Čučuga i Pambukovice. Komšijski duel sa očekivano jakom takmičarskom atmosferom i akcentom na borbenost i dinamičnost odigran je po kišovitom i prohladnom vremenu pred velikim brojem gledalaca. Uzbudljivih 90 minuta meča doneli su veliko zadovoljstvo prisutnim gledaocima koji su uživali u prikazanom fudbalu, kvalitetu igre i mnogobrojnim šansama na obe strane.

Ipak, kao što obično i biva očekivano tvrda utakmica donela je i malo golova. Najpre je ekipa gostiju nakon mnogobrojnih propuštenih šansi domaćina uspela da kazni izuzetno lošu efikasnost napadača domaćeg tima i u 80. minutu igre nakon iznenadne kontre i greške u odbrani domaćina, postigla gol na oduševljenje velikog dela svojih navijača. Domaćin je nakon toga krenuo silovito na sve ili ništa i zahvaljujući kobnoj grešci odbrambenog igrača Pambukovice u 87. minutu došao do izjednačenja autogolom nakon slobodnog udarca. Do kraja igre oba tima su odigrala pomalo rezervisano i sa rezultatom 1:1 podelili bodove zadržavajući i dalje otvorene šanse  da osvoje titulu.

U Murgašu redak presedan čak i za ovaj rang takmičenja. Ekipa gostiju je sa punim pravom odbila da nastupi na terenu koji nije bio uredjen i spreman za odigravanje utakmice (velika, nepokošena trava!), zbog čega je delegat utakmice doneo odluku u korist gostiju i zaveden je zvanični rezultat Murgaš - Šarbane 0:3, čime je ekipa Šarbana zadržala drugo mesto i  ostala u opcijama za osvajanje prvog mesta na tabeli. U Zvizdaru očekivana mada tesna pobeda domaćina nad autsajderskom ekipom Vrhovina u utakmici sa puno golova 4:3. Ekipa Dokmira slobodna u ovom kolu nakon neočekivanog kiksa u prvom kolu i dalje vreba svoju šansu da pomrsi račune vodećoj trojci i unese neizvesnost u ishod prvenstva.


Zvizdar 2012 4 : 3 Sloga
Čučuge 1 : 1 Pambukovica
Murgaš 2012 0 : 3 Šarbane
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Čučuge 8 5 3 0 18
2 Šarbane 7 4 3 0 15
3 Pambukovica 8 4 2 2 14
4 Dokmir 7 3 3 1 12
5 Zvizdar 2012 8 2 2 4 8
6 Sloga 8 1 1 6 4
7 Murgaš 2012 8 1 0 7 3