XS
SM
MD
LG

Šah: Tomilovoj pobeda i velemajstorski bal i na „Osmomartovskom turniru“

BEOGRAD, 11. mart (Info centar).- Ruska šahistkinja Elena Tomilova osvojila je prvo mesto na 49. „Osmomartovskom turniru“ u Beogradu. Drugo mesto zauzela je srpska šahistkinja Mila Žarković, dok se dobrim partijama u finišu na treće mesto popela srpski velemajstor Ana Banderać.

Elena Tomilova je u poslednjem kolu vodila crnim figurama interesantan duel sa Tijanom Blagojević, uspela je da pobedi i osvojila je velemajstrku normu. I Mila Žarković je bila veoma blizu velemajstorske norme od sedam poena.

Organizator je bio Šahovski savez Beograda. Pokrovitelj turnira bio je Sekretarijat za sport i omladinu Beograda. Organizacioni odbor, predvođen Darkom Božićem koji je i zatvorio turnir, direktor turnira Dragan Kotevski i sudija Dragan Babić dali su veliki doprinos da ova manifestacija, ogromne tradicije, dobije samo komplimente za organizaciju. U restoranu „Ser Žil“ na Banjici uslovi za igru bili su sjajni.

Rezultati poslednjeg, devetog, kola: Dragomiresku – Đukić remi, Nestorović – Dimitrijević 0:1, Banderać – Prudnjikova remi, Blagojević – Tomilova 0:1, Čoljiškina - Žarković 0:1 (K).

Konačna tabela: Tomilova (Rusija) 7, Žarković 6, Banderać 5,5, Dragomiresku (Rumunija) 5,5, Blagojević (Crna Gora) 5, Prudnjikova 4,5, Čoljuškina 4, Dimitrijević (BiH9)3,5, Đukić 3 i K. Nestorović 1 poen.