XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Sve podređeno Šampinatu Evrope 2011. u Beogradu

Članovi Stručne komisije Streljačkog saveza Srbije na sastanku u Beogradu prihvatili su predlog kalendara za narednu sezonu u kome su sva takmičenja podređena Šampionatu Evrope (MK i vazdušno oružje i gađanje glinenih golubova) čiji će domaćin biti Beograd na strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“ od 31. jula do 14. avgusta i na kome će se ispunjavati olimpijske norme za London 2012. Tako će se juniorski Šampionat Srbije MK oružjem održati 9. i 10.jula 2011. a seniorski 16. i 17. jula, oba na strelištu u Kovilovu. Kamp u Karatašu pomeren je za 10. avgust, dok je kamp MK oružjem u Sremskoj Mitrovici od 2. do 9. jula. Takođe, državno prvenstvo vazdušnim oružjem održaće se 19. i 20. februara i  biće jedna od poslednjih proba pred Šampionat Evrope u Breši od 1. do 7. marta.

Sezona po kalendaru za A programa (međunarodni program) počinje 30. oktobra prvim Kupom Srbije vazdušnim oružjem, a domaćin je Mladenovac.Ukinute su norme u A programu MK oružjem i učešće na Šampionatu Srbije je slobodno, uz uslov da su strelci pre toga gađali na prvenstvima regiona.

Predložiće se Streljačkim savezima Slovenije i Hrvatske, da se zbog smanjenja troškova smanji broj ekipa na tradicionalnom tromeču za koji u se računali rezultati na turnirima u Zagrebu, Beogradu i Rušama. Umesto seniorskih i juniorskih ekipa, sada će gađati samo jedna selekcija stim da u njoj mora da bude najmanje jedan junior, odnosno juniorka (mogu da budu i sva tri člana omladinci odnosno omladinke). Discipline su vazdušna puška i pištolj, muške i ženske ekipe.

Nemanja Mirosavljev i Stevan Pletikosić, srpski reprezentativci, u toku naredne sedmice testiraće u Birmingemu u Velikoj Britaniji municiju za 12 MK pušaka, kako bi se na vreme obezbedile najbolje serije za svaku cev i na taj način bi strelci Srbije dočekali Šampionat Evrope potpuno mirni.

Prihvaćena je i informacija da je olimpijsku školarinu OKS za London 2012. dobilo četvoro strelaca Andrea Arsović, Bobana Veličković, Andrija Zlatić i Damir Mikec. Sednicom Stručne komisije rukovodio je v. d. predsednika Dragan Donević (Partizan) pošto je dosadašnji predsednik Srećko Pejović (Policajac) podneo ostavku i trenutno je van Srbije. Prisutvovali su selektor Zoran Stojiljković, članovi Nikola Marić i Goran Maksimović. Opravdano odsutni bili su članovi Nemanja Mirosavljev i Jasna Šekarić. Upravni odbor SS Srbije će na narednoj sednici predložiti jednog člana Stručne komisije umesto Pejovića, kao i predsednika.