XS
SM
MD
LG
26.09.2010 A. Daišević

Finalni turnir Balkanskog Kupa: Rumuni lako do finala

Ni drugi dan finalnog turnira Balkanskog Kupa nije doneo uzbuđenja niti dileme. U polupraznoj kraljevačkoj Hali sportova rumunska Stinta Eksplorari lako je porazila albansku Teutu odigravši taman koliko je bilo potrebno za maksimalnih 3-0. Albanci su odigrali još lošije nego prvi dan protiv Ribnice i u mnogome olakšali ekipi iz grada Baja Mar da dođe do trijumfa. Ako se može govoriti o nekoj neizvesnosti onda je nje malo bilo u drugom setu, ali Teuta nije mogla više od 21 osvojenog poena. Gosti iz Rumunije su se predstavili kao sasvim dobar tim sa nekoliko odličnih pojedinaca, pre svih tehničar Raileanu, korektor Negeran i visoki primač servisa Robert Tutea koji je sa 18 poena bio najbolji igrač i poenter meča. u Ekipi iz Drača najviše poena 14 zabeležio je Blerim Memia  korektor tima.
- Ponovo smo odigrali jako loše, očigledno da nismo kadri da se nosimo sa najboljim ekipama iz Srbije i Rumunije. Činjenica je da možemo i moramo bolje da igramo, ali pitanje je da li bi i to bilo dovoljno da se izbegnu porazi. U Kraljevu smo se osećali sjajno, divni utisci o gradu i ljudima, ali što se turnira tiče i naše igre sve treba brzo zaboraviti – rekao je na kraju učešća u Balkanskom Kupu Miloš Simović odbojkaš Teute.

Stinta Eksplorari je u premijernom takmičenju Balkanskog Kupa bila domaćin finalnog turnira i tada pobedila Ribnicu rezultatom 3-2. I u rumunskom timu su svesni činjenice da će domaćin danas učiniti sve da im se revanšira.
- Loša utakmica sa Albancima koji očigledno nisu dorasli ovom takmičenju. Ni moj tim nije odigrao kako može i treba i otuda sam zadovljan samo pobedom. Finale sa Ribnicom se moglo i očekivati, mi smo na prvom Balkanskom Kupu slavili kod kuće, znamo da nas sada čeka težak posao, ali ulazimo bez straha is a željom da pobedimo – naglasio je Marijuš Botea trener Stinte Eksplorari iz rumunskog grada Baja Mar.

Rezultat: TEUTA DUREŠ – STINTA EKSPLORARI  0:3 (15-25, 21-25, 12-25). Hala:  Sportova Kraljevo. Gledalaca: 100.  Sudije: Vilimanović i Kovačević (Kraljevo).

TEUTA DUREŠ: Bardi, Kaja 4 (1 bl, 1 as), Memia 14 (1 bl, 6 gr), Kolea, Uruči, Guza (libero), Nikolov, J. Daši 6 (1 as, 2 sg), Simović 10 (2 as, 9 gr), Ljuci, A. Daši, Nazifi  Trener: Naim Limanaj.
STINTA EKSPLORARI: Nemt, Veber, Kečkemeti, Balog, Teusan 9 (1 bl, 2 gr), Pastean 10 (3 bl), Tofan (libero), Sokačiju 7 (4 bl, 1 gr), Negrean 7, Kočiš, Tutea 18 (2 as, 2 bl, 6 gr), Raileanu 1.  Trener: Marijuš Botea.