XS
SM
MD
LG

Šamoteri bez snage i ideje na izuzetno raspoložene pančevce

Poraz domaćina neminovan ali ne bi trebao da boli previše. Gosti se mnogobrojnim ljubiteljima rukometa u Aranđelovcu prikazali kao ozbiljan sastav.

Posle sjajnog starta u Super ligi Srbije ,debitant posle 18 godina pauze , aranđelovački Šamot , nije uspeo u subotu pred prepunim tribinama SRC "Šumadija" da nastavi niz bez poraza koji je tim trenera Mirka Lomića ostvario u prva tri kola.Od mogućih 6 , Šamot je osvojio 5 bodova (remi sa Vojvodinom u Aranđelovcu , pobeda nad Partizanom kod kuće i trijumf u sredu u Kaću) , i na taj način postao ozbilno shvaćen kao velika opasnost za pančevački Dinamo koji je sinoć u Aranđelovcu pokazao zavidan kvalitet u raznovrsnosti rukometne igre predstavivši se aranđelovačkoj publici kao jedan od timova koji je poprikazanoj igri , energiji i znanju ozbiljan kandidat za gornji deo tabele.

Detalj sa utakmice ORK Šamot 65 – Dinamo

Domaći , poprilično istrošeni od pobede nad Jugovićem nisu imali rešenje za dobru odbranu rivala i veoma raspoloženog čuvra mreže gostiju Radulovića koji je dobrim intervencijama na golu , kada je to bilo najpotrebnije , unosio dodatnu sigurnost u redove Dinama.Izjednačeno je bilo u prvom poluvremenu u kome su gosti , uglavnom imali prednost koju je Šamot jurio. Najosetljivija razlika ostvarena je u 25 minutu kada je na semaforu pisalo 8:13 , ali su domaći uspeli do isteka prvog poluvremena serijom od 3:0 , da smanje na obećavajućih 11:13 na kraju prvog dela igre.

Razlika je svakako mogla biti i manja , ako ništa ono je mogao biti viđen bar rezultatski egal , ali su igrači Šamota u tih prvih 30 minuta neshvatljivo mnogo lopti predali u ruke rivlu što su pančevci uglavno kažnjavali kontranapadima koje su završavali lakim golovima. Uz još par netačnih dodavanja koja su završavala u autu isuviše mnogo grešaka da bi se na odmor otišlo boljim rezultatom.

ORK Šamot 65 iz Aranđelovca , član Super lige Srbije u sezoni 2016/2017

Bolji od ostalih u domaćem timu u prvom poluvremenu bio je Ivan Lomić uz standardnog na golu Vladimira Đorđevića , ali im se niko od ostalih saigrača nije značajnije priključio , posebno u napadu Šamota , dok je odbrana koliko toliko još uvek funkcionisala bez obzira što je u mreži Šamota završilo 13 lopti , nekoliko više u odnosu na prva tri meča u "superici".

U drugom poluvremenu još više je došla do izražaja "duža klupa" Dinama , na čiju je kartu (uz neosporan kvalitet ekipe) zaigrao i odlični trener Ivan Petković te je dobrim izmenama ubrzao ritam svoje ekipe i sa nekoliko serija od 1:3 , 1:4 slomio otpor domaćina i umirio više od 1.300 aranđelovačkih poznavalaca rukometne igre na tribinama SRC "Šumadija" u Aranđelovcu.

Rezultati IV-og kola Super lige Srbije za rukometaše

Kombinovao je i trener domaćih Lomić , pa je u nastavku utakmice na trenutak zablistao Nikola Čolović što je bilo kratkog daha i nedovoljno za preokret. Problem sa butnim mišićem noge imao je u domaćem timu , na desnom krilu Janko Pešić , koji nije ni završio utakmicu pa se uz ranije povređenog Aleksandra Glišića "krpila" pozicija krila kako na levoj tako i na desnoj strani napada domaće ekipe ..

Nije se situacija popravila ni u napadu ni u odbrani , pogađali su na momente Praščević ,Milinić i Lomić ... ali su ovacije publike , uprkos visokom vođstvu gostiju i neizbežnom porazu , dobili mladi igrači koji predstavljaju budućnost Šamota . Petar Vladisavljević sa 2 pogotka i Jovan Milićević sa jedim golom i dve prelepe asistencije , kao i Nikola Mitrović sa par dobrih odbrana na golu Šamota...

Tabela super lige Srbije za rukometaše posle IV-og kola

Na kraju meča , svesni kvaliteta rivala i iskrene želje i truda svojih igrača da ostvare dobar rezultat , ljubitelji rukometa , koji su u velikom broju došli na ovaj duel starih rivala (oba tima ove sezone iz Super B lige izborili plasman u Super ligu) su dve ekipe ispratili aplauzim na putu ka svlačionicama.

Parovi 5-og kola super lige Srbije za rukometaše

Po završetku meča pojedini akteri duela Šamota i Dinama dali su za program Regionalne Radio Televizije "Sunce" svoje viđenje utakmice...

Prilog RTV "Sunce" - Aranđelovac

 

 

 

 


4 .kolo Superliga
Vojvodina 31 : 28 Rudar
Morava 27 : 20 Sloga
Spartak Vojput 34 : 24 Požarevac
Metaloplastika 28 : 33 Crvena zvezda
Šamot 65 20 : 31 Dinamo
Partizan 32 : 30 Jugović
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 4 3 1 0 7
2 Dinamo 4 3 0 1 6
3 Spartak Vojput 4 3 0 1 6
4 Vojvodina 4 2 1 1 5
5 Šamot 65 4 2 1 1 5
6 Partizan 4 2 1 1 5
7 Sloga 4 2 0 2 4
8 Morava 4 1 2 1 4
9 Metaloplastika 4 1 1 2 3
10 Požarevac 4 0 2 2 2
11 Rudar 4 0 1 3 1
12 Jugović 4 0 0 4 0