XS
SM
MD
LG

Juniori Srbije pobedili Holandjane u finalu

Juniorska reprezentacija Srbije u američkom fudbalu je savladala reprezentaciju Holandije rezultatom 28:15 u finalnoj utakmici turnira u Kragujevcu i svojom drugom pobedom stigla nadomak plasmana na Evropsko prvenstvo.

Srpski juniori su nakon iznenađenja koje su priredili na svom debiju protiv Velike Britanije nešto slabije otvorili susret sa "oranjem". Ipak, u trećem periodu napravljen je veliki preokret i Milenković, Baković i Stepović su postignutim poenima obezbedili nedostižno vođstvo od 28:9. Holanđani su pred kraj poentirali hvatanjem igrača Frank Van Deventera i konačan rezultat je bio 28:15.

Ono što je obeležilo ovu utakmicu je veoma jaka i smirena odbrana Srbije kao i korektna igra napada. Na drugoj strani, reprezentativci Holandije su bili veoma nervozni što ih je i koštalo utakmice. Sudije su često sudile nepotrebnu grubost i nesportsko ponašanje igračima Holandije.

"Orlići" su timskom igrom u sjajnoj atmosferi zadržali prednost i sada ih od EP deli još samo jedna prepreka - reprezentacija Francuske. Evropsko prvenstvo se igra u Španiji sledeće godine. Juniori su ovim napravili veliki uspeh i nacija može biti ponosna na njih. Dokazali su da se u Srbiji igra dobar američki fudbal.